Storfavoritten Lee fra Sør-Korea innfridde i lørdagens fellesstartfinale. I et spurtoppgjør med Bart Swings fra Belgia og nederlandske Koen Verweij ble det endelig i et skøytegull til vertsnasjonen, mens Swings og Verweij tok sølv og bronse.
Gulldrømmen til Sverre Lunde Pedersen ble knust allerede i semifinalen. Pedersen var riktignok ikke blant favorittene og gikk i mål som nummer ni, med to spurtpoeng. De åtte med flest poeng gikk til finale, og siste finaleplass i heatet gikk på tre poeng.
PyeongChang
Lunde Pedersen kom seg ikke til finalen: – Han har seg selv å skylde
24/02/2018 PÅ 12:45
Både sveitsiske Livio Wenger og nederlandske Sven Kramer forsøkte å stikke fra feltet underveis i finalen, men begge forsøkene ble hentet igjen av feltet før spurtduellen sto den siste runden.
De tre første i mål får henholdsvis 60, 40 og 20 poeng og får dermed medaljene. Øvrige plasseringer fordeles ut fra poeng hentet i innlagte spurter, så lenge utøverne har fullført alle 16 runder. Bare ved poenglikhet avgjør rekkefølgen i mål.

Japansk gull

I kvinnenes finale ble det japansk gull. Nana Takagi passerte nederlandske Irene Schouten på innersiden i siste sving og gikk i mål foran det sørkoreanske hjemmehåpet Kim Bo-reum. Schouten ble til slutt nummer tre og kan henge bronsemedaljen rundt halsen.
I finalen stakk Saskia Alusalu fra Estland tidlig fra feltet. Etter sju runder ledet Alusalu med en halv runde, mens resten av feltet lå bak og sparte på kreftene.
Da det gjensto fire runder skrudde feltet opp tempoet, og kort tid senere var den estlandske jenta tatt igjen. Alusalu hadde samlet 15 poeng, men måtte nøye seg med fjerdeplassen.
(©NTB)
PyeongChang
Hyller suksessklubben fra Bergen: – Helt utrolig hva de får til
23/02/2018 PÅ 16:47