Eurosport

Russiske langrennsprofiler gir ikke opp OL-håpet - anker avgjørelsen om utestengelse

Russiske langrennsprofiler gir ikke opp OL-håpet - anker avgjørelsen om utestengelse

06/12/2017 10:50Oppdatert 06/12/2017 11:54

Totalt 22 av de utestengte russerne varsler at de vil anke IOCs avgjørelse.

Totalt 22 av de russiske utøverne som er utestengt fra OL i PyeongChang varsler at de vil anke avgjørelsen.

Om så skjer, vil det være opp til Idrettens voldgiftsrett (CAS) å bestemme russernes videre skjebne.

– Utøverne ønsker at CAS kommer med en beslutning før vinter-OL i 2018 begynner, står det i meldingen.

Anken har ingenting å gjøre med gårsdagens IOC-avgjørelse om å utestenge Russland fra OL. Dette omhandler utøvere som IOC tidligere i høst fratok plasseringene i Sotsji-OL i 2014 og utestengte fra OL på livstid.

Alle saker vil bli behandlet separat. Blant de 22 utøverne er langrennsprofilene Alexander Legkov, Evgenij Belov og Maxim Vylegzjanin.

Legkov og Vylegzjanin tok totalt fem medaljer seg imellom under forrige OL i Sotsji, men har senere blitt fratatt samtlige.

Av de hittil 25 russerne som hittil er diskvalifisert fra Sotsji-lekene er skiskytteren Olga Zaitseva og langrennsløperne Julia Tsjekaleva og Anastasia Dotsenko de eneste som ikke står på CAS-listen over utøvere som har levert anke. De er de tre siste som fikk sin straff, og ventelig vil også de anke.

Skulle de anke og ikke få gjennomslag, har IOC åpnet for at utøvere som kan bevise at de har vært rene stille i lekene under nøytralt flagg.

OL-arrangøren i Sør-Korea sier de ønsker russere som ønsker å konkurrere under nøytralt flagg velkommen til mesterskapet.

– Vi respekterer avgjørelsen tatt av IOC som gjør at russiske utøvere kan stille under nøytralt flagg. Vi skal jobbe for at alle som deltar i mesterskapet skal få en så god opplevelse som mulig, het det fra organisasjonskomiteen i PyeongChang.

0
0
Nyeste videoer