Etter et høydeopphold på over én måned har Petter Northug tatt det rolig i Spania i en uke for å samle overskudd til sesongstarten. En sesongstart som trolig blir hans viktigste så langt i karrieren.
For å sikre seg en plass blant de ti løperne som blir tatt ut til verdenscupen i Kuusamo må han prestere bedre enn han har gjort tidligere år. Northug har vært selvskreven i mesterskapstropper for Norge frem til nå, men sesongens OL i Sør-Korea kan gå uten 31-åringen om han ikke imponerer landslagsledelsen som tar ut OL-troppen.
PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 KLOKKEN 17:28

Flere menn for en «gjennomkjøring»

Men før startskuddet går på Beitostølen har Northug reist til Sverige for å stille til start i den svenske sesongåpningen med både svenske og norske motstandere.
I følge Adressa.no har Northug med seg et støtteaparat på hele fem mann til det han ser på som en gjennomkjøring før Beitostølen.
– Han tar med de personene han ønsker ut fra sportslige kriterier. Petter har mulighet til å prioritere slik at han får optimale forberedelser. Det gjelder både høydesamlinger og antall personer, sier manager Are Sørum Langås til Adresseavisen.
Northug tar med seg sparringspartner Chris Jespersen, lillebror Thimas Northug er med som skitester, Stig Rune Kveen som trener, Vidar Undebakke som skitester og servicemann, Ole Thonstad som er sportslig leder i Strindheim er også med i tillegg til pappa John Northug som er skiansvarlig.

Vil ikke avsløre budsjett

Dette er et støtteapparat Northug betaler fra egen lomme for å ha med seg, men Langås ønsker ikke kommentere totalbudsjettet til Team Northug denne sesongen.
– Petter er i en veldig heldig situasjon, i og med at han har gode samarbeidspartnere. Det gjør at han kan bruke de ressursene han trenger, sier Langås.
Det er forventet at 31-åringen stiller til start på lørdagens 15-kilometer, søndagens sprint er han derimot mer usikker til. Frem til lørdagens konkurranse vil Northug bruke dagene på å trene i de svenske skoger. I tillegg til støtteapparatet på fem mann er også minstebror Even Northug med til Bruksvallarna for å konkurrere.
Under sesongåpningen på Beitostølen er det ventet at Northugs støtteapparat vil øke betraktelig med blant annet helsepersonell. Etter at fjorårssesongen i all hovedsak ble spolert etter for hard trening etter siste høydeopphold før sesongstart følger Team Northug tett opp for å unngå samme smell igjen før Strindheim-løperen blir en del av landslaget fra 30. november.
PyeongChang
Bjørgen avslører OL-løftet hun ga til Johaug
25/02/2018 KLOKKEN 15:23
PyeongChang
Stoppet for å bli tatt igjen av svensken. Nå forklarer hun hvorfor
25/02/2018 KLOKKEN 13:36