PYEONGCHANG/OSLO (Eurosport.no):
Maiken Caspersen Falla var sjanseløs i spurten da USA ble olympisk mester i lagsprint. Stina Nilsson og Sverige ble nummer to mens Norge måtte ta til takke med bronse, etter å ha blitt parkert på oppløpet.
Norge hang godt med helt frem til siste utforkjøring, der amerikaneren skled forbi og fikk et optimalt utgangspunkt. Falla havnet i en vanskelig posisjon bak Nilsson, som enkelt aksellererte forbi den norkse jenta.
PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 PÅ 17:28
På oppløpet var Norge aldri i nærheten av å kunne utfordre de to, som kjempet helt frem til siste meter. Der strakk Jessica Diggins foten lengst frem, og fikset amerikansk gull.
I tillegg til gullet kunne Jessica Diggins og Kikkan Randall juble for å ha tatt den første amerikanske langrennsmedaljen i et OL.
Her avgjøres lagsprinten. Saken fortsetter under.

Kunne passert Bjørndalen

Det utspilte seg tidlig i løpet en gruppe på fire som skulle konkurrere om medaljene, med Norge, Rusland, USA og Sverige.
Amerikanske Jessica Diggins satte stor fart, men Maiken Caspersen Falla og Norge hang fint med, og viste tidlig at de var i slag.
Gruppen ble etter hvert redusert til tre, med russerne som falt av. På siste etappe stod medaljene mellom Norge, Sverige og USA.
Marit Bjørgen stod likt med Ole Einar Bjørndalen i medaljer i OL før dagens lagsprint, men hadde ett gull mindre. Det klarte hun ikke å ta, men er nå den med flest medaljer etter bronsen.

Enkelt til finale

Det norske laget hadde en enkel oppgave med å ta seg til finale, og slapp å bruke mye krefter.
Falla, som gikk ankeretappen for Norge, hadde en god luke da hun satte i gang med sin siste av tre etapper i semifinalen. Hun gikk Norge kontrollert inn til seier i heatet.
– Hun ser forhåldsvis lite anfektet ut, Maiken her. Går oppskriftsmessig og forholdsvis enkelt semifinale, sa Eurosport-ekspert Åge Skinstad.
Bjørgen og Falla hadde god kontroll gjennom hele semifinalen, og førstnevnte hadde en luke på 6,7 sekunder på Sveits da hun vekslet med Falla for siste gang.
– Jeg synes det så veldig, veldig bra ut. Jeg må skryte av det tekniske av Marit. Jeg har ikke sett henne bedre på ski teknisk i år enn det hun gjør her i dag, sa Eurosport-ekspert Vibeke Skofterud.
PyeongChang
Bjørgen avslører OL-løftet hun ga til Johaug
25/02/2018 PÅ 15:23
PyeongChang
Stoppet for å bli tatt igjen av svensken. Nå forklarer hun hvorfor
25/02/2018 PÅ 13:36