Scanpix

– Nå skal jeg bare drite i de OL-greiene

– Nå skal jeg bare drite i de OL-greiene

12/01/2018 12:33Oppdatert 12/01/2018 14:01

Astrid Uhrenholdt Jacobsen vil ikke snakke mer om OL-uttaket. Slik skal hun komme seg til mesterskapet i PyeongChang.

Gåsbu (Eurosport.no):

–Hadde Astrid vært ute av OL-diskusjonen om hun ikke hadde prestert under NM?
– Det tror jeg ikke at jeg skal svare på, svarer landslagssjef Roar Hjelmeset i intervjusonen på Gåsbu.

Der Astrid Uhrenholdt Jacobsen styrket sjansene sine til å få gå et eller flere distanserenn i OL etter å ha gått i mål to tideler etter Marit Bjørgen som vant rennet.

Fem kandidater til fire plasser

I tillegg til Bjørgen og Uhrenholdt Jacosbsen er Ingvild Flugstad Østberg, Ragnhild Haga og Heidi Weng aktuelle for distanserennene i OL. Haga endte bak Uhrenholdt Jacobsen på resultatlista, noe som gjør uttaket enda mer komplisert for Hjelmeset.

– Vi har fem damer og alle er veldig aktuelle, så er det fire som får gå. Vi kan ikke stå her akkurat nå og si hvem som skal få gå og ikke gå.

30-åringen reiste hjem midt i Tour de Ski tidligere i måneden etter å ha tatt til tårene med skuffende resultater og en frykt for å ende opp som reserve i OL uten å gå en eneste distanse.

Vil til OL ved å ikke tenke på OL

Nå vil ikke Heming-løperen spekulere mer i om hun er aktuell for de ulike distansene i OL. Det gjør henne nemlig ikke bedre i de avgjørende rennene.

– Nå er det bare å gjøre så godt man kan, og tenkte minst mulig på det OL-uttaket. Det jeg har snakket med treneren min hjemme om, og med Roar, er nå er det bedre å fokusere på å gå bra på ski også drite i de OL-greiene. Så er kanskje det måten jeg kommer meg til OL på. Det har blitt litt tilbake på start. Man skal ikke glemme hvorfor man driver med dette, det er mest fordi det er gøy. Det er sannsynligvis da jeg presterer best og, forklarer hun overfor Eurosport.no.

På de ulike distansene i OL har Norge fire startplasser, men med fem aktuelle kandidater er valget vanskelig. Til tross for fredagens andreplass vil ikke Hjelmeset live Oslo-jenta OL-start.

– Det blir selvfølgelig tenkt masse og kanskje er det lurt å legge bort tankene litt innimellom og dunke på. Det viktigste er å gå fort på ski og ikke tenke på at du skal gå fort på ski, sier Hjelmeset.

– Hva må hun levere frem til OL nå?

– Nå har vi ikke så mange renn igjen. Det er ett i morgen (lørdag journ.anm.) også gjelder det å golde seg friske.

0
0
Nyeste videoer