Populære sporter
All sport
Vis alt

Hergeirsson med klar beskjed til unge spillere

Asbjørn Myhre

Oppdatert 17/03/2021 klokken 19:07 GMT+1

Dersom du drømmer om å spille på håndballandslaget i framtida, nytter det ikke bare å være en strålende angrepsspiller.

Landslagssjefen kommer med flere råd til spillere som drømmer om landslaget

  • Fredag spiller Norge første kamp i OL-kvaliken. Se oppgjøret mot Montenegro på discovery+ og TVNorge - kampstart klokken 19:30!
KLEPP (Eurosport.no):
Etter tre gull-løse mesterskap var Norge tilbake på toppen i EM i desember, men landslagssjef Thorir Hergeirsson leter stadig etter den perfekte balansen mellom forsvar og angrep.

– Hvis vi tenker optimalt forsvarslag opp mot optimalt angrepslag, så krever det noen bytter, sier Hergeirsson til Eurosport.no før helgens avgjørende OL-kvalifisering.

– Hvis vi skal stille vårt sterkeste forsvar så trenger vi å gjøre ett bytte, noen ganger to. Det er jo sånn det er og det gjelder ikke bare Norge, fastslår landslagssjefen.
De siste årene har Norge blitt anført av en offensiv trio i særklasse. Den såkalte KOM-rekka med Veronica Kristiansen, Stine Bredal Oftedal og Nora Mørk har løpt, fintet og skutt motstanderne i senk. Men tidvis har det vært mer krevende å finne den rette oppstillingen bakover i banen.

– Når det gjelder for eksempel Nora Mørk så kan jo hun spille forsvar, men i et mesterskap handler det også om totalbelastningen, sier Hergeirsson.

Til EM i fjor gjorde 35 år gamle Marit Malm Frafjord comeback på landslaget og bidro sterkt til å tette det norske midtforsvaret.
For framtida er det ingen tvil om at landslagssjefen ønsker seg et enda større utvalg av robuste forsvarsspillere.

– En beskjed til alle unge håndballspillere som drømmer om å spille på landslaget: Øv på å spille både angrep og forsvar, bli god i begge ender av banen, lyder oppfordringen fra landslagssjefen.

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame