• Fredag spiller Norge første kamp i OL-kvaliken. Se oppgjøret mot Montenegro på discovery+ og TVNorge - kampstart klokken 19:30!
KLEPP (Eurosport.no):
Etter tre gull-løse mesterskap var Norge tilbake på toppen i EM i desember, men landslagssjef Thorir Hergeirsson leter stadig etter den perfekte balansen mellom forsvar og angrep.

– Hvis vi tenker optimalt forsvarslag opp mot optimalt angrepslag, så krever det noen bytter, sier Hergeirsson til Eurosport.no før helgens avgjørende OL-kvalifisering.

– Hvis vi skal stille vårt sterkeste forsvar så trenger vi å gjøre ett bytte, noen ganger to. Det er jo sånn det er og det gjelder ikke bare Norge, fastslår landslagssjefen.
OL-kvalifisering
Håndballjentene OL-klare – slapp med skrekken etter sluttdrama
21/03/2021 KLOKKEN 16:36
De siste årene har Norge blitt anført av en offensiv trio i særklasse. Den såkalte KOM-rekka med Veronica Kristiansen, Stine Bredal Oftedal og Nora Mørk har løpt, fintet og skutt motstanderne i senk. Men tidvis har det vært mer krevende å finne den rette oppstillingen bakover i banen.

– Når det gjelder for eksempel Nora Mørk så kan jo hun spille forsvar, men i et mesterskap handler det også om totalbelastningen, sier Hergeirsson.

Til EM i fjor gjorde 35 år gamle Marit Malm Frafjord comeback på landslaget og bidro sterkt til å tette det norske midtforsvaret.
For framtida er det ingen tvil om at landslagssjefen ønsker seg et enda større utvalg av robuste forsvarsspillere.

– En beskjed til alle unge håndballspillere som drømmer om å spille på landslaget: Øv på å spille både angrep og forsvar, bli god i begge ender av banen, lyder oppfordringen fra landslagssjefen.

OL-kvalifisering
Slik kan Norge sikre OL – frykter én ting
20/03/2021 KLOKKEN 20:34
OL-kvalifisering
Norge «reiste alle kjerringene»: – Hadde ikke forventet annet
20/03/2021 KLOKKEN 20:02