OL-kvalifisering kvinner (Montenegro):
Norge-Romania 29-24 (13-11)
Norge kunne parkert Romania halvveis ut i andreomgangen, da ting svingte som mest. I stedet kloret rumenerne seg tilbake, og da Norge ledet med fem og jaktet det essensielle sjettemålet, feilet de. Malin Aune skjøt rett på den rumenske keeperen.
OL-kvalifisering
Håndballjentene OL-klare – slapp med skrekken etter sluttdrama
21/03/2021 KLOKKEN 16:36
Dermed avgjøres OL-skjebnen til håndballjentene når resultatet mellom Romania og Montenegro blir klart søndag ettermiddag. På det tidspunktet sitter de norske jentene på flyet hjem.
– Skulle det ikke bli OL-deltagelse, så ble det avgjort i går (mot Montenegro) og ikke i morgen, sier Hergeirsson til Eurosport etter kampen og peker på det skuffende tapet på fredag.
I dag var han langt mer fornøyd.
– Vi reiste alle kjerringene. Og gutta. Jeg hadde ikke forventet noe annet fra dem i dag. Samtlige inni den garderoben var misfornøyd med kampen mot Montenegro.
Utgangspunktet var komplisert for Norges håndballjenter. Samtidig var det såre enkelt, slik man ser under:
Etter det forsmedelige tapet mot Montenegro fredag kveld, ble veien mot OL langt verre enn nordmenn land og strand rundt hadde ønsket seg. Også landslagssjef Hergeirsson måtte innrømme at det så mørkt ut før kampen.

Jevn førsteomgang

Det startet noe nervøst. Norge gikk i angrep og bommet flere ganger, mens Romania scoret både én og to. Litt tidlige nerver for TV-titterne som også fulgte med på gårsdagens Montenegro-tap. Heldigvis steppet jentene opp. Lagene fulgte hverandre lengre med kun ett måls margin mens omgangen ble eldre.
Nora Mørk bommet på sin første straffe, og da var det godt å ha Stine Skogrand å lene seg på. Fem av fem straffer etter Mørk-missen ble ekspedert i mål, og hun spilte en sentral rolle i den mye forbedrede Norge-prestasjonen kontra dagen før.
– Dette er jo så mye, mye bedre enn i går, konstanterte Eurosport-kommentator Asbjørn Myhre.
På tampen av første halvdel klarte til og med håndballjentene å øke ledelsen med enda ett mål. Og da Katrine Lunde reddet rumenernes siste skudd for omgangen, var det en god følelse man gikk til pause med.

Avhengige av hjelp: – Ingen god følelse

Rykket fra tidlig

Utover i andreomgangen ble det tydelig at det var en viss kvalitetsforskjell på lagene denne lørdagskvelden. Norge beholdt ledelsen. Så økte den etter hvert. Romania virket irriterte. Marginene begynte også å jobbe for Norge.
Så stod Katrine Lunde en meget god kamp, da. Mens rumenerne bommet og bommet, skulle Norge til slutt sikre deg målforskjellen de trengte 11 minutter ut i andreomgangen. 41 minutter stod på klokka da Stine Skogrand, som så mange ganger tidligere på kvelden, satte et straffekast i mål.
Kampen stod lenge og vippet. Norge var foran med sju. Så var de foran med fem. Men det så problematisk ut da Romania fikk en spiller utvist for å regelrett rive av en norsk drakt (!) og i undertall klarte å score to mål. Superstjernen Neagu var tilbake i godt gammelt slag og plaget våre jenter gjennom andreomgangen.
Det ble en intens avslutning de siste minuttene. Norge misbrukte mulighet på mulighet til å stikke i fra. Det vippet fram og tilbake videre. På ett tidspunkt på tampen var det kun fire måls ledelse til Norge. Med 11 sekunder igjen var den fem scoringer mellom lagene. Timeout ble tatt av Hergeirsson, og man hadde altså kun sekunder å avgjøre på. Det klarte man ikke. Den rumenske keeperen reddet, og det endte med skuffelse for Norge.

Rasende etter denne situasjonen: – Merkelig

OL-kvalifisering
Slik kan Norge sikre OL – frykter én ting
20/03/2021 KLOKKEN 20:34
OL-kvalifisering
Norsk braktap i OL-kvaliken: – Man blir litt sjokka
19/03/2021 KLOKKEN 19:57