• Se Norge kjempe om OL-billett mot Romania lørdag fra 19:00 på discovery+. Få tilgang her!
Norge – Montenegro 23-28:
Premissene var klare før første kamp av OL-kvaliken mot Montenegro: Med kun tre lag i gruppen ville en seier mot Montenegro gjøre at håndballjentene kunne klart seg med uavgjort i siste kamp mot Romania.
OL-kvalifisering
Håndballjentene OL-klare – slapp med skrekken etter sluttdrama
21/03/2021 PÅ 16:36
Men nå er Norge nødt til å vinne – og det kan fort måtte være med flere mål.
For med femmålstap mot Montenegro henger OL-billetten i en tynn tråd for Thorir Hergeirsson og co.
Se hva landslagssjefen hadde å si her (saken fortsetter under):

Krystallklar Hergeirsson etter at Norge fikk juling: – Veien til OL blir lang

– Vi hadde ikke forsvarsspill, ikke angrepsspill, og vi gjør alle de feilene vi ikke kunne gjøre. Montenegro får oss til å se veldig handlingslammede ut. Vi vet egentlig hva som kommer, men klarer ikke takle det. Å tape med fem mål kan gjøre det svært vanskelig å komme seg til OL, sa Eurosport-ekspert Geir Oustorp etter kampen.
Norge klarte aldri å løse montenegrinernes tøffe forsvarsspill, og med tekniske feil og skuddbom i avgjørende øyeblikk ble man hengende bakpå fra første sekund.
Etter flere vellykkede endringer midtveis i første omgang var Norge bare ett mål bak til pause, men det var også det nærmeste man kom. Montenegro stakk ifra tidlig i andre omgang, og lot aldri Norge komme på skuddhold.
Tapet gjør altså at Norge må slå Romania i den andre og siste kvalikkampen for å komme seg til OL. Samtidig er man avhengig av hjelp fra Montenegro i deres møte med Romania.
– Man blir litt sjokka. Det er ikke én ting som går feil, men det er under pari over hele linja. Det er ingen som har en god kamp, og da vinner man ikke mot en motstander som Montenegro, sa Eurosports håndballekspert Ida Alstad etter kampen.
Se sekundene etter kampslutt her (saken fortsetter under):

Griner av glede etter å ha banket Norge - norsk alvorsprat

– Vet ikke hvor jeg skal begynne

Landslagssjef Thorir Hergeirsson sa følgende etter femmålstapet:
– Det er alltid farlig å gjøre store analyser med en gang, men vi er skuffa. Vi feiler mange plasser. Vi får ikke satt et godt forsvar, og henger ikke sammen, bortsett fra det siste kvarteret av første omgang. Hvorfor må vi finne et svar på kjapt. Om det er redsel for at OL-plassen kan ryke vet jeg ikke. Vi bommer 20 skudd, og de fleste er veldig gode muligheter. Jeg vet ikke helt hvor vi skal begynne, men vi må samle oss og komme oss opp av grøfta og til OL ved å spille vår beste kamp på lenge i morgen, sa landslagssjef Thorir Hergeirsson til Eurosport etter kampen.
Etter kampen samlet Hergeirsson jentene sine ute på banen.
– Vi står sammen i dette. Det er ikke tid for bortforklaringer. Vi må nullstille og fokusere på kampen i morgen. Det er to kamper, og det gjelder å ta to poeng og plussmål. Selv om det blir en beinhard oppgave, så m[ vi riste oss av dette fortest mulig og stå frem på en helt annen møte i morgen.
Veronica Kristiansen og Stine Bredal Oftedal er glad for at Romania venter allerede lørdag.
– Jeg er veldig glad for at det er en ny kamp veldig snart. Dette ble stressfullt, rett og slett. Vi stressa veldig med å score når vi lå under, så konsentrerer vi oss ikke godt nok i forsvar, sa Kristiansen til Eurosport.
– Vi blir for stressa. Vi gikk inn til pause med en god følelse etter at vi klarer å jobbe oss tilbake, og pausepraten var fin. Så tror jeg kanskje også det er det som gjør at andre omgang blir så stressende. Montenegro dro fra for kjapt, og da var stressfølelsen tilbake, sa Bredal Oftedal.
– Vi har ikke noe annet valg enn å slå Romania. Vi må rett og slett være mer med. Mer fysikk og mer fart. Det er fortsatt mulig, men det er ingen tvil om at vi har satt oss selv i en vanskeligere situasjon enn ønsket, la Norges kaptein til.

Slik var kampen:

Montenegro tok tak i kampen fra start, og rystet de norske jentene med tøft forsvarsspill og god flyt i angrepet.
– Det har ikke akkurat vært noen minneverdig norsk åpning, sa Eurosports kommentator Asbjørn Myhre da Nora Mørk bommet på straffe på stillingen 2-5.
Det ble ingen umiddelbar bedring etter det, og etter 12 minutter måtte Thorir Hergeirsson ta timeout på stillingen 4-9.
– Veldig bra angrepsspill så langt av Montenegro, sa Eurosport-ekspert Geir Oustorp.
Hergeirsson gjorde flere bytter, hvor blant annet Malin Aune kom inn på høyrekanten. Det fungerte, og vingen scoret tre mål på rappen. Til pause var Norge bare ett mål bak (12-13).
– Det var mer rufsete enn det jeg hadde håpet på. Det ble litt halvveis fra start. Montenegro styrte, men vi hentet oss heldigvis inn, sa Eurosport-ekspert Ida Alstad i pausestudioet.
Men også den andre omgangen startet med Montenegro-dominans, og ledelsen var økt til fire mål etter få minutter.
– Vi blir igjen rystet av Montenegros tøffe forsvarsspill. Marginene er heller ikke med oss, og da blir det tungt, utbrøt Oustorp.
– Vi skal være forberedt på det som kommer, men har ikke klart å løse det spesielt bra, la Myhre til.
Motgangen fortsatte for de norske jentene, som pådro seg flere tekniske feil og aldri klarte å finne helt ut av det montenegrinske angrepet.
Med åtte minutter igjen var ledelsen økt til seks mål, og Montenegro slapp aldri Norge særlig nærmere.
OL-kvalifisering
Slik kan Norge sikre OL – frykter én ting
20/03/2021 PÅ 20:34
OL-kvalifisering
Norge «reiste alle kjerringene»: – Hadde ikke forventet annet
20/03/2021 PÅ 20:02