• Fredag og lørdag: Se håndalljentenes OL-kvalifiseringskamper mot Montenegro og Romania på discovery+ – sikre deg tilgang her!
Søndag kunne Sander Sagosen, Bjarte Myrhol og de andre landslagsspillerne juble etter å ha sikret seg håndballherrenes første OL-billett på 49 år. Det gjorde de etter å ha feid både Chile, Brasil og Sør-Korea av banen, noe som resulterte i gruppeseier.
Førstkommende helg er det håndballjentenes tur til å kjempe om en plass i Tokyo-OL, når Montenegro og Romania står på motsatt banehalvdel.
OL-kvalifisering
Håndballjentene OL-klare – slapp med skrekken etter sluttdrama
21/03/2021 KLOKKEN 16:36

– Veldig gøy for norsk håndball

Kaptein Stine Bredal Oftedal innrømmer at guttas prestasjon gir en ekstra motivasjonsboost inn mot helgens avgjørende kvalikkamper.
– Først og fremst er det veldig gøy for norsk håndball, og vi er veldig glade på deres vegne. Samtidig er det ekstra motiverende for oss når vi vet at gutta reiser til Tokyo, sier Oftedal til Eurosport under tirsdagens heldigitale pressemøte.
Også landslagssjef Thorir Hergeirsson erkjenner at laget skal gjøre alt de kan for å ta følge med gutta til Japan.
– Vi drømmer om å følge dem, det er helt klart. Det de gjorde i helgen var inspirerende og veldig gøy. Egentlig var jeg aldri i tvil om at de skulle klare det, men uansett utrolig stas at det gikk veien, forteller han, drøye tre døgn før Norge møter hjemmehåpet Montenegro i Podgorica.

Spår en tøff kamp mot Montenegro

Det er liten tvil om at Norge er store favoritter til å kapre OL-billetten, men Hergeirsson er tydelig på at han ikke tar lett på oppgaven mot Montenegro.
– Dette er et lag som har opplevd et generasjonsskifte, og det så vi utslaget av i EM. De gjorde et godt mesterskap der, og det er i stor grad det samme mannskapet som i EM. Montenegro har gode og aktive kantspillere, og angrepsmessig er de en stor trussel.
  • Norge - Montenegro ser du direkte på TVNorge og discovery+ fredag. Kampstart er klokken 19:30. Sikre deg tilgang her!
29 år gamle Stine Bredal Oftedal har en lang merittliste på landslaget, og har i alt spilt hele 200 kamper med flagget på brystet. Også kapteinen spår en tøff kamp mot et hardtarbeidende lag fra Montenegro.
– Montenegro liker å gi juling. De står og slåss mye, så det blir helt klart tøft, understreker Oftedal.
2019 ble den nåværende Györ-spilleren kåret til verdens beste kvinnelige håndballspiller, og i 2016 var hun med på å vinne bronse med Norge under OL i Rio. Kapteinen tror på deltakelse i de utsatte lekene i Tokyo.
– Jeg tenker at vi har gode muligheter i denne kvaliken, det blir feil å si noe annet. Vi vet samtidig at det er to gode lag som står på motsatt banehalvdel, men vi går inn i kvaliken som regjerende EM-mestere, så mulighetene skal absolutt være tilstede.

25 timer mellom kampene

Det er drøye 25 timer mellom kampene mot Montenegro og Romania. Det kan kanskje høres lite ut fra utsiden, men landslagssjef Thorir Hergeirsson stresser ikke nevneverdig over den korte hviletiden mellom oppgjørene.
– Det er ikke noe nytt for spillerne å spille så tette kamper. Det at såpass viktige kvalifiseringskamper spilles med noen timers mellomrom, er ikke så vanlig, men vi har gjort det, og alle vet forutsetningene for å lykkes. Akkurat nå (tirsdag ettermiddag) føler jeg ikke at vi er helt klare enda, men det skal vi bli utover uka, fastslår treneren.
– Vi drømmer om et OL, og vi kommer til å legge alt igjen på parketten for å komme oss dit, legger han til.
Se hva Sander Sagosen sa etter den historiske bragden her:

Sagosen: – Enhver idrettsutøver setter OL høyest

OL-kvalifisering
Slik kan Norge sikre OL – frykter én ting
20/03/2021 KLOKKEN 20:34
OL-kvalifisering
Norge «reiste alle kjerringene»: – Hadde ikke forventet annet
20/03/2021 KLOKKEN 20:02