Populære sporter
All sport
Vis alt

Nervepirrende Hovland-duell avgjort på siste hull

Joakim Miøen

Oppdatert 23/03/2022 klokken 21:37 GMT+1

Viktor Hovland og Sepp Straka måtte helt til hull 18 for å avgjøre den første duellen i WGC Matchplay.

Hovland etter seieren: – Mye opp og ned

Det ente til slutt med en knepen Hovland-seier etter en sterk avslutning. Med birdie på siste hull kunne ikke Straka ta igjen Hovland, som vant med ett fattig poeng.
Like etter runden fikk Hovland spørsmål om han hadde lært noe fra fjoråret, hvor han røk ut i gruppespillet.
– Jeg pushet det kanskje for mye da, og traff vannet og treputtet for mye. Jeg gjorde jo likevel det samme i dag, men nå gjorde jeg nok birdies til å gjøre opp for det, sa Hovland i Viasat-sendingen like etter runden.
– Jeg trenger ikke gjøre noe spesielt, men legge press på motstanderen. Jeg skal prøve å spille litt mer safe og gjøre det lettere, sa Hovland, som mente det ble litt for ustabilt onsdag.
Hovland og Straka vekslet på ledelsen i den første matchplay-duellen. Men etter å ha ledet før hull 16 fikk Straka det tungt. Hovland sikret to poeng på de tre siste hullene og tok et viktig poeng i gruppespillet.
I den andre kampen i Hovlands gruppe vant Will Zalatoris mot Cameron Tringale. Hovland møter Zalatoris fredag, i det som kan bli en avgjørende kamp.

Vaklende start

Viktor Hovland startet litt vaklende på den første gruppespillkampen i WGC Matchplay i Texas. Men til tross for en dropp og noen lange birdieputter sørget han for å holde Sepp Straka maks ett poeng foran.
Hovland fant flyten utover runden og da ble det hardt for østerrikeren å holde følge. Med tre strake birdies fra femte til sjuende hull var kampen snudd til Hovland-ledelse.
Etter første ni var Hovland én foran. Men så kom det problemer. Først misset Hovland en tometersputt og tapte hullet, før han havnet i vannet på hull 11. Dermed var plutselig Straka tilbake i tet.
Straka beholdt ledelsen lenge ved å ikke gi Hovland de store sjansene.
Men på hull 16 viste Hovland solid spill og senket en birdie på par 5-hullet. Det klarte ikke Straka, og da var duellantene like langt før hull 17 og 18.
Hull 17 var uten tvil Hovland sitt. Nordmannen tok en kontrollert par, mens Straka rotet voldsomt. Han havnet i krattet to ganger og da var Viktor Hovland plutselig i ledelsen.
Med birdie på hull 18 var det ingen ting Straka kunne gjøre.
Sett denne?
picture

Hør hva Hovland hadde å si før turneringsstart i Texas

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame