Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland-smell i Austin – ute av turneringen etter intenst omspill

Joakim Miøen

Oppdatert 26/03/2022 klokken 01:18 GMT+1

Viktor Hovland måtte ut i omspill mot Will Zalatoris etter den avgjørende duellen i WGC Matchplay.

Viktor Hovland på dag to av WGC Matchplay

Foto: Getty Images

Der var amerikaneren gloheit med putteren og sikret avansement etter to hull i omspillet.
– Jeg visste at det ville bli en hard kamp. Jeg spilte god golf på slutten og måtte bare være tålmodig. Jeg satte birdien på slutten og er glad det gikk veien, sa Zalatoris etter seieren.
Etter å ha tapt med ett hull mot Zalatoris i den ordinære runden fredag sto både Hovland og amerikaneren med to seiere av tre mulige.

Havnet bakpå

Hovland gikk rett i ledelsen etter birdie på første hull, men det tok bare tre hull før kampen var snudd. Og deretter kom faktisk Viktor Hovland seg aldri tilbake i ledelsen i den avgjørende duellen.
Etter å ha vært likt til og med det sjuende hullet, tok Zalatoris føringen og var lenge én opp. Og da Hovland rotet på det 14. takket amerikaneren for muligheten og doblet.
Da var Hovland nødt til å ta to av de siste fire hullene for å unngå omspill, og på det 15. så gikk det endelig Hovlands vei igjen. Da var han bare én ned og det var håp før de tre siste hullene.
Men på det 16. gikk det ikke nordmannens vei. Mens Zalatoris prikket birdieputten danset Hovlands ball på kanten. Men den ville ikke i, og da var Hovland to bak med to hull igjen.
Og til tross for et heltemodig Hovland-forsøk og to birdies på de to siste, så satte Zalatoris en råsterk putt for å sikre omspill på det siste hullet.
I omspillet kom Hovland skjevt ut fra tee. Men et strålende andreslag sikret nordmannen en god mulighet likevel. Etter at Zalatoris senket en tre-meter fulgte Hovland opp og omspillet gikk til hull 2.
Der spratt ikke ballen Hovlands vei. Mens Zalatoris fikk en god spinn og la seg snaue tre meter fra pinnen ble Hovland liggende utenfor green etter en lei stuss.
Zalatoris var enorm med putteren mot slutten av fredagskvelden, og senket også den siste for seieren.
Sett denne?
picture

Hovland hyllet sin superfan: – Helt «awesome»!

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame