Populære sporter
All sport
Vis alt

Rufsete Hovland-spill: – Det er ett av de enkleste hullene på banen

Stian Thelen

Oppdatert 18/07/2020 klokken 23:39 GMT+2

Viktor Hovland leverte en svak runde lørdag, og fikk en trippelbogey på hull 15. Det gjør at nordmannen falt i sammendraget etter å ha gått fire over par.

Viktor Hovland

Foto: Eurosport

– Det er ett av banens enkleste hull. Det er så unødvendig, Eurosports kommentator Per Haugsrud etter Hovlands trippelbogey på hull 15.
Etter imponerende spill fredag fløt det virkelig ikke for Viktor Hovland på lørdag. Selv om det var gode forhold for nordmannen med steinharde og uttørkede greener satt det ikke for Hovland hvor det gikk mye opp og ned. På hull 15 gikk det fullstendig galt og det ble en trippelbogey etter å ha blant annet misset en putt på 30 centimeter.
Til slutt endte han på fem slag over par og ligger totalt på ett slag over par i The Memorial Tournament. Etter lørdagens spill falt han hele 21 plasser og ligger på en foreløpig 29. plass.
Se Hovland i aksjon. Saken fortsetter under videoen:
picture

Se Hovland i aksjon fra lørdagens runde

– Ikke råd til å gjøre så enkle bogeyer

Hovland gikk ut sammen med verdensstjernen Jordan Spieth, og fikk en god start på de to første hullene med par og birdie. Men så ble det tre strake bogeyer, og en kunne frykte at det ble en ny kopi av torsdagens bogey-show.
På hull åtte ble det en ny bogey av den enkle sorten.
– Den er sur altså. En skikkelig sur bogey, sa Haugsrud.
– I dag har man ikke helt råd til å gjøre såpass enkle bogeyer som han gjør der heller. Det er vanskelig og de bogeyene, de skal være klokkerrene. Det var ikke den der, sa Eurosports golfekspert Henrik Bjørnstad.
Hovland fant aldri flyten og slo en ny bogey på hull 13 og lå to over par. Men på det neste hullet viste han klasse og fikk en birdie - noe som sendte ham opp på en 10. plass.

Helbom

Så gikk det helt galt. På hull 15 ble det en trippel bogey og blant annet bommet han på en putt fra 30 centimeter.
– Det skal han ikke gjøre. Han skal holde den opp mot venstresiden der. Bare ta en sju til åtte meter for birdie. Han er grådig her og går for birdie. Han skal ha for det at han gutser, men nå er han ferdigspilt der med en trippelbogey.
– Det er et av banens enkleste hull. Det er så unødvendig, fortsatte Haugsrud.
– Den er så sur. Han kan ikke bomme der, sa en skuffet Bjørnstad.
Men Hovland får sjansen til å revansjere seg søndag. Da
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame