– Hva er det som skjer der ute nå? Det blir for mye dette her.
Superlativene lot ikke vente på seg etter Viktor Hovlands magiske start på fredagens runde i Ohio. Eurosports golfekspert Henrik Bjørnstad var meget imponert etter at Hovland leverte seks birdier på de første åtte hullene på dag to av Memorial Tournament.
The Memorial Tournament
Rufsete Hovland-spill: – Det er ett av de enkleste hullene på banen
18/07/2020 KLOKKEN 21:16
Etter en svært skuffende torsdag på golfbanen for det norske esset, der Hovland leverte bogey etter bogey og endte på to slag over par, var det en revansjelysten Oslo-gutt som entret golfbanen fredag.

– Helt ekstrem på greenen i dag

Hovland innledet i femtegir, og etter halvspilt runde kunne Hovland se tilbake på seks birdier og tre par – og en klatring på drøye 50 plasser på sammenlagtlisten.
Birdie-dansen skulle derimot ikke vedvare for 22-åringen, for på det tiende hullet fikk Hovland virkelig kjenne på motgang. Først havnet ballen i bunkeren, før han slet fælt på greenen. Feilskjæret endte med dagens første – og eneste – bogey.
Sett bort ifra det rufsete tiende hullet, var det en Viktor Hovland i storform som serverte golf på ypperste nivå. Spesielt på greenen viste nordmannen høy klasse, og Eurosport-kommentatorene var fra seg av begeistring etter nok en birdie, denne gangen på det ellevte hullet.
– Han er helt ekstrem på greenen denne fredagen, sa kommentator Per Haugsrud etter at dagens sjuende birdie var et faktum.

Stabil avslutning

Viktor Hovland holdt seg stabil gjennom den avsluttende fasen av dagens runde, og fortsatte å levere gode putter i de strålende forholdene i Ohio.
Birdiene lot vente på seg gjennom den siste halvdelen, men Hovland fortsatte å levere strålende putter på de solfylte greenene.
– Viktor er helt rå med putteren i dag, uttrykte en begeistret Per Haugsrud etter at Hovland leverte par på det fjortende hullet.
Eurosport-kommentatoren kunne overvære en forsettende sterk dag for Hovland, for nordmannen leverte en stabil avslutning på de siste seks hullene. Etter en meget rufsete torsdag i Ohio, løftet det norske golf-esset seg voldsomt og serverte sin egen gullrekke fredag kveld.
– Det nivået Viktor Hovland viser uke inn og uke ut er helt rått. Man må klype seg i armen, rett og slett, fortsatte kommentatoren da fredagens runde var ferdigspilt.
Hovland slo seg til slutt inn på en sterk åttendeplass – fire slag under par.
Lørdag er nordmannen tilbake på golfbanen i Ohio, og hele runden kan du følge på GOLFTV. Sendingen på Eurosport Norge starter 20:05.
The Memorial Tournament
Slik oppsummerer Hovland fredagens sterke runde
18/07/2020 KLOKKEN 08:24
The Memorial Tournament
Hovland etter kanonrunden: – En veldig bra dag
17/07/2020 KLOKKEN 22:12