Etter en helt ellevill helg sist, der Viktor Hovland endte på en sterk tredjeplass, var det torsdag duket for nye muligheter for nordmannen i Ohio.
Etter storspillet i Workday Charity Open gjorde Viktor Hovland et realt bykst på verdensrankingen, der Oslo-gutten maktet å klarte opp til 33.-plass – noe som gjør han til Nordens beste golfspiller. Evighetsmaskinen Rory Mcllroy topper fortsatt rankingen foran spanske Jon Rahm.
The Memorial Tournament
Rufsete Hovland-spill: – Det er ett av de enkleste hullene på banen
18/07/2020 KLOKKEN 21:16

– Noen grove feil

Det var store forventinger til om nordmannen skulle fortsette der han slapp, da Memorial Tournament startet torsdag. Der intet mindre enn ni av de ti beste spillerne stilte til start, åpnet Viktor Hovland meget varierende i formiddagssolen i Ohio.
Det ble derimot en tung torsdag på golfbanen for Viktor Hovland, og med fem bogeyer og en double bogey, endte nordmanen til slutt på to slag over par.
– Han gjør noen grove feil i dag som ikke skjer så ofte, men sånt skjer. Han har lagt ifra spilt seg bort, sier Eurosports golf-ekspert Marius Thorp like etter Hovlands siste hull.
Innledningen bar et rufsete preg, for med to bogeyer og tre birdier på de fem første hullene, leverte Hovland en berg- og dalbane-åpning i Ohio. Med en uvanlig svak prestasjon fra tee, svarte Hovland med desto bedre putting, og berg-og dalbane-åpningen ga nordmannen et godt utgangspunkt før de 13 siste hullene.

To over par

Det gode utgangspunktet skulle derimot få seg en smekk, for med en double bogey på det åttende hullet, føk Hovland nedover på resultatlistene. Det hjalp lite med to bogeyer på rad på det tiende og ellevte, og etter godt over halvspilt dag lå Viktor Hovland på 48.-plass i sammendraget.
Rufsete vær i Ohio ga også de representive golfspillerne utfordringer utover dagen.
– Det er mye tøffere spilleforhold. Det har blåst mer i dag, så det har vært krevende for flere av de store favorittene, sier Thorp.
To birdier på rad fikk Hovland delvis tilbake på sporet, men med nok en bogey på det fjerde siste hullet, ble en tung dag for nordmannen i Ohio.
– Dette var en runde under pari for Hovland, men ingen grunn til å grave seg ned, fortsetter golf-eksperten.
Hovland endte til slutt som nummer 61 og to slag over par etter torsdagens runde. Brendan Steele og Charles Howell III leder etter første dag med fire slag unnder par. Fredag slår nordmannen ut klokken 18:55.
Sett denne?

Hovland etter tredjeplassen: – Når du er så nær er det jo surt

The Memorial Tournament
Slik oppsummerer Hovland fredagens sterke runde
18/07/2020 KLOKKEN 08:24
The Memorial Tournament
Hovland etter kanonrunden: – En veldig bra dag
17/07/2020 KLOKKEN 22:12