• Se PGA-turneringen fra Phoenix på GOLFTV fra 21:00 lørdag og søndag. Få tilgang her!
Fredag imponerte Hovland nok en gang da han gikk dag to av Europatour-turneringen Saudi International på 66 slag i ufyselige forhold.
En av de som har latt seg begeistre etter å ha spilt med nordmannen de to første dagene i Saudi-Arabia er briten Ian Poulter. Og at nettopp Poulter og Hovland var paret i samme gruppe, var ingen tilfeldighet.
Saudi International
Gladmelding for Hovland: Kom seg innenfor «magisk» grense
07/02/2021 KLOKKEN 14:35

Sikker i sin sak

45-åringen, en av de mest fargerike karakterene i golfsirkuset, har gjennom årene blitt en ekte Ryder Cup-legende, med fem triumfer på seks opptredener for det europeiske laget.
I september går 2021-utgaven av den prestisjetunge duellen mellom Europa og USA av stabelen for 43. gang. Poulter er overbevist om at Hovland vil være en av de 12 europeerne som pegger opp på Whistling Straits i Wisconsin.
– Viktor vil, ett hundre prosent, være på laget. Han vil være et flott tilskudd. Han er en verdensklassegolfer. Han er ung, han er sterk. Han kommer til å være bærebjelken i det europeiske laget i mange år fremover, sa Poulter etter lørdagens runde i Saudi-Arabia.
Ryder Cup-spill har vært en av Hovlands store drømmer siden han liten. 23-åringen har ved flere anledninger uttrykt sitt ønske om å få representere Europa på den største scenen, og nå tyder altså mye på at drømmen vil bli til virkelighet om litt over sju måneder.
– Ian er en veldig lidenskapelig fyr. Det var kult å se lidenskapen hans der ute, selv om det ikke er Ryder Cup det er snakk om denne uken. Jeg kunne sett for meg han og Danny (Willett, Hovlands andre spillepartner, jour. anm.) i en Ryder Cup-setting. Jeg ville elsket å være i den samme settingen en dag, sier Hovland.
Willett er foreløpig inne på Europas lag, mens Poulter er en sterk kandidat til en visekaptein-rolle.

Gode kort på hånden

For å være kvalifisert til å spille Ryder Cup må Hovland, i tillegg til denne ukens Saudi International, spille ytterligere tre turneringer på Europatouren i løpet av 2021-sesongen. Ryder Cup kan være en av disse.
Deretter må han enten være blant de fire beste på «European Points»-rankingen eller blant de fem beste på «World Points»-rankingen. Er han ikke inne på disse listene per 12. september, kan han fortsatt skaffe seg en plass på laget via et såkalt wildcard. Disse velges ut av lagets kaptein, som i år er irske Padraig Harrington.
Og ser man på Harringtons historikk når det gjelder omtalen av Hovland, så skjønner man at Poulter fort har et poeng. Europas kaptein har nemlig snakket varmt om nordmannen helt siden de to spilte sammen i september 2019, noe som heller ikke var en tilfeldighet.
– Han er virkelig sterk mentalt. Jeg liker innstillingen, han har noe alle ville elske å ha. Han er fryktløs og koser seg på banen, han blir ikke satt ut av hvor stort dette er, sa Harrington til Eurosport den gangen.
Siden har iren ved gjentatte anledninger snakket opp Hovlands muligheter, og etter 23-åringens prestasjoner de siste månedene er det nok ikke bare Poulter som må spise ordene sine om Hovland ikke er blant de 12 utvalgte som skal ut i kamp 25. september.

Mistet det etter Hovlands monsterdrive: – Hva er det for et slag?!

Saudi International
Mareritt-rekke ødela for Hovland: – En real festbrems
07/02/2021 KLOKKEN 12:00
Saudi International
Hovland plutselig med for fullt i tetkampen: – Så ikke helt den komme
06/02/2021 KLOKKEN 13:08