WENTWORTH (Eurosport.no):
Viktor Hovland imponerte nok en gang med en solid 69-runde på dag 2 av BMW PGA Championship.
22-åringen ser ut til å fortsette den vanvittige starten på profftilværelsen, som allerede har resultert i fem topp 15-plasseringer (av totalt seks turneringer) og nesten én million dollar i premiepenger.
BMW Championship
Stort Hovland-intervju: Korona-livet, støtten fra Norge og sulten på mer
26/08/2020 PÅ 21:26
Kometkarrieren har virkelig blitt lagt merke til blant konkurrentene, som også denne uken har hyllet Hovland.
Se intervjuet med Hovland etter dag 2 her (saken fortsetter her):

Hylles for mentaliteten

Og det er spesielt én ting som går igjen: mentaliteten til det norske golffenomenet.
– Han er virkelig sterk mentalt. Jeg liker innstillingen, han har noe alle ville elske å ha. Han er fryktløs og koser seg på banen, han blir ikke satt ut av hvor stort dette er, sa Padraig Harrington etter å ha spilt med Hovland på dag 1.
Harrington er Europas Ryder Cup-kaptein, og la før turneringen ikke skjul på at han hadde en finger med i spillet da det ble klart at de to havnet i samme flight torsdag og fredag.
Også svenske Henrik Stenson, som ligger på delt 3. plass etter dag to, snakket varmt om Hovlands «attityd».
– Måten han har taklet overgangen fra amatør til proff på viser hvor sterk han er mentalt, og det er egentlig den aller viktigste egenskapen i golf.

– Jeg blir jo forbanna

Fredagens runde var et nytt eksempel på Hovlands mentale styrke. For selv om han hadde flere episoder med både marginer imot og småslurv, holdt han motet oppe og slo tilbake gang etter gang.
– Du blir hyllet for mentaliteten din av noen av verdens beste golfspillere.. Hvordan jobber du med det mentale, spesielt i minuttene etter at du har fått deg en trøkk?
– Jeg blir jo forbanna, det gjør jeg. Men jeg på liksom bare stole på det jeg har, smiler Hovland.
Spesielt etter å ha misset en forholdsvis enkel birdie-putt på hull ni, ble 22-åringen virkelig satt på en mental prøve. Den ble løst overbevisende måte: en umiddelbar birdie på hull ti, etterfulgt av eagle på 12.
– På det tidspunktet vet jeg at jeg fortsatt har ni hull igjen, og jeg vet at hvis jeg spiller bra så burde jeg kunne gjøre noen birdies og klatre på resultatlista, forklarer Hovland.
Og legger til:
– Det handler egentlig bare om å roe seg litt ned og stole på de evnene man har.
For er det noe Viktor Hovland ikke har mangel på, så er det evner. Før helgens to avsluttende runder er han på delt 8. plass med -6, fem slag bak lederduoen Jon Rahm og Danny Willett.
Hovland er kjent for sine gode avslutninger, noe som kan bety en virkelig morsom golfhelg for oss nordmenn.
BMW Championship
Hovland stormet rett forbi pressen etter skuffende avslutning
22/09/2019 PÅ 16:02
BMW Championship
«Alle» ville se Hovland: – Ganske sykt
19/09/2019 PÅ 14:44