Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland opp i tetstriden tross ufyselige forhold

Espen Blaker

Oppdatert 05/02/2021 klokken 10:54 GMT+1

Til tross for kraftig vind og regn klatret Viktor Hovland helt opp i tetstriden på dag to av Saudi International.

Viktor Hovland

Foto: Getty Images

Hovland gikk fredagens runde på 66 slag (-4), og hadde med det klatret fra 30. til 3. plass da han gikk av siste green.
– Jeg fikk en veldig god start med noen lette birdier og par. Så begynte det å blåse opp og regne, og det var ikke like lett å komme seg nære nok. Jeg landet ofte noen meter for langt ifra og måtte nøye meg med to-putter. Men overall var det veldig solid, sa Hovland etter runden.
Til tross for ufyselige forhold var likevel smilet aldri langt unna for nordmannen.
– Vi hadde mye bra «banter» i gruppa og stemningen var veldig god. Det var morsomt å spille med de, sa Hovland.
Som på torsdagens runde var forholdene meget utfordrende for Hovland og co. ute på Royal Greens Golf and Country Club i Saudi-Arabia. Der det etter hvert blåste kraftig opp utover ettermiddagen torsdag, kom det i tillegg kraftige regnbyger underveis på fredagens runde:
Likevel klarte Hovland altså å sy sammen en strålende runde, mye takket være sitt sedvanlige solide spill fra tee. I likhet med torsdag åpnet nordmannen strålende, og etter de første tre hullene hadde han allerede notert seg for to birdier.
Etter fire strake par kom dagens tredje birdie på hull 17, Hovlands åttende, etter at han slo seg inn med en nydelig wedge til en drøy meter fra hullet. Med par fem-hullet 18 var forhåpningene at 23-åringen skulle runde med to strake birdies, men etter å ha slått utslaget i ørkenområdet måtte han ta til takke med par.
Ut på de siste ni tiltok både vinden og regnværet i styrke, men Hovland fortsatte å kjempe på. Etter tre strake par kom dagens fjerde birdie på hull 4, hvor 23-åringen chippet seg nydelig inn til to meter og satte den korte birdie-putten.
Birdie nummer fem var på trappene etter et strålende innspill fra bunkeren på hull 7, men fra litt over to meter misset Hovland såvidt. Etter par på både 8 og 9 endte dagen med -4 for nordmannen.
Dessverre for Hovland og de andre som gikk ut tidlig på dagen ser det ut til at været vil lette utover dagen. Det vil isåfall bety at de som hadde best forhold torsdag også får dette fredag.
picture

Fikk fullstendig panikk av Hovlands manøver: – Nei, nei, nei!

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame