• Se siste runde av PGA-turneringen i Phoenix på GOLFTV fra 17:30. Få tilgang her!
En blytung rekke på fem hull midtveis på siste dag gjorde at Hovland måtte ta til takke med «bare» en 6. plass i Europatour-turneringen i Saudi-Arabia.
Saudi International
Mareritt-rekke ødela for Hovland: – En real festbrems
07/02/2021 KLOKKEN 12:00
Men til tross for at den selvkritiske 23-åringen sannsynligvis vil ergre seg over en mulighet som glapp når han legger seg søndag kveld, er det likevel én ting som vil dempe smerten noe:
Hovlands prestasjon denne uken sørget nemlig for at han nå innehar den femte og siste plassen på «World points»-rankingen som gir direkte plass i årets Ryder Cup.
Det bekreftet den anerkjente statistikk-guruen Nosferatu på Twitter søndag ettermiddag:
Totalt er Hovland nummer ni på rankingen, men i og med at de fire øverste plassene innehas av de samme navnene som på «European points»-rankingen, gjør dette at det er de fem neste navnene som blir kvalifisert.
Før denne ukens turnering i Saudi-Arabia lå Hovland på 13. plass.
– Hadde det ikke vært for at de hadde fryst poengene mellom mars og desember 2020, hadde han vært høyere på denne listen. Jeg tror Viktor kommer til å være en nøkkelspiller på årets lag og i mange år fremover. Han besitter så mange av de riktige kvalitetene for å være en viktig spiller på Europas lag, sier Eurosports golfekspert Marius Thorp.
Kvalifiseringsperioden ender med Europatourens flaggskipturnering BMW PGA Championship den 12. september. De fire med flest «European points» og de fem med flest «World Points» vil på det tidspunktet være inne på det 12 manns sterke europeiske laget.
Skulle Hovland ikke inneha en av disse plassene på den tid – noe som virker svært usannsynlig – sitter han uansett med svært gode kort på hånden. De tre siste plassene velges ut som såkalte «wildcards» av lagkapteinen, som i år er irske Padraig Harrington.
Harrington har ved flere anledninger uttrykt sin beundring av Hovland, og denne uken var det en annen Ryder Cup-profil som tok bladet fra munnen:
– Viktor vil, ett hundre prosent, være på laget. Han vil være et flott tilskudd. Han er en verdensklassegolfer. Han er ung, han er sterk. Han kommer til å være bærebjelken i det europeiske laget i mange år fremover, sa britiske Ian Poulter, som står med fem seire for det europeiske laget, etter å ha spilt med to runder med Hovland i Saudi-Arabia.
– Jeg tror heller at Harrington, per dags dato, ser på hvem som eventuelt kan parres opp med Viktor enn om han skal med på laget eller ikke, sier Thorp.
Ryder Cup, som spilles på Whistling Straits i Wisconsin fra 25-28 september, er ett av Hovlands store mål i 2021.
– Ian er en veldig lidenskapelig fyr. Det var kult å se lidenskapen hans der ute, selv om det ikke er Ryder Cup det er snakk om denne uken. Jeg kunne sett for meg han og Danny (Willett, Hovlands andre spillepartner, jour. anm.) i en Ryder Cup-setting. Jeg ville elsket å være i den samme settingen en dag, sa Hovland.

Hyller Hovlands superslag: – Utrolig imponerende

Saudi International
Hovland plutselig med for fullt i tetkampen: – Så ikke helt den komme
06/02/2021 KLOKKEN 13:08
Saudi International
Stjernens Hovland-uttalelse får nordmenn til å juble
06/02/2021 KLOKKEN 10:02