Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland plutselig med for fullt i tetkampen: – Så ikke helt den komme

Espen Blaker

Oppdatert 06/02/2021 klokken 14:20 GMT+1

Viktor Hovland så ut til å dette ut av tetkampen i Saudi-Arabia, men i løpet av kort tid snudde situasjonen opp-ned for den norske golfstjernen.

Viktor Hovland

Foto: Eurosport

Til tross for en langt fra optimal dag henger Hovland med helt oppe i teten før siste dag av Europatour-turneringen i Saudi-Arabia.
Nordmannen slet mer med presisjonen på utslagene enn vi er vant til å se, og var heller ikke spesielt god venn med putteren ute på Royal Greens Golf and Country Club.
– Det ble en litt tung start med en bogey på det første par 5-hullet, så han havnet litt bakpå allerede der. Så virket det som om putteren var litt kaldere i dag, noe som gjorde at han ikke klarte å ta de mulighetene som kom. Likevel, dette er igjen et bevis på Hovlands skyhøye bunn-nivå når han tross alt går tre under par på en dag der lite stemmer. Nå har han alle muligheter søndag, sier Eurosports golfekspert Marius Thorp.
Likevel er han fortsatt med for fullt før søndagens avsluttende runde. Lørdagens runde endte med 67 slag (-3) etter en avsluttende birdie på hull 18. Med -9 totalt var Hovland på en 5. plass da han gikk av siste green lørdag – på det tidspunktet var han bare to slag bak teten.
– Jeg så ikke helt den komme. Det så ut til å bli for langt opp, men flere av de i toppen gjorde store feil. Nå er han plutselig med for fullt, sier Thorp.
For da Dustin Johnson og Kevin Na lå fem slag foran Hovland og så ut til å fortsette storspillet, snudde alt på hodet. Johnson slo i vannet og gjorde dobbel bogey på hull 13, mens Na gikk tre over par på to hull.
Johnson og franske Victor Perez ledet turneringen på -11 da Hovland var ferdig med sin runde.
picture

Hyller Hovlands superslag: – Utrolig imponerende

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame