Til tross for en langt fra optimal dag henger Hovland med helt oppe i teten før siste dag av Europatour-turneringen i Saudi-Arabia.
Nordmannen slet mer med presisjonen på utslagene enn vi er vant til å se, og var heller ikke spesielt god venn med putteren ute på Royal Greens Golf and Country Club.
Saudi International
Gladmelding for Hovland: Kom seg innenfor «magisk» grense
07/02/2021 KLOKKEN 14:35
– Det ble en litt tung start med en bogey på det første par 5-hullet, så han havnet litt bakpå allerede der. Så virket det som om putteren var litt kaldere i dag, noe som gjorde at han ikke klarte å ta de mulighetene som kom. Likevel, dette er igjen et bevis på Hovlands skyhøye bunn-nivå når han tross alt går tre under par på en dag der lite stemmer. Nå har han alle muligheter søndag, sier Eurosports golfekspert Marius Thorp.
Likevel er han fortsatt med for fullt før søndagens avsluttende runde. Lørdagens runde endte med 67 slag (-3) etter en avsluttende birdie på hull 18. Med -9 totalt var Hovland på en 5. plass da han gikk av siste green lørdag – på det tidspunktet var han bare to slag bak teten.
– Jeg så ikke helt den komme. Det så ut til å bli for langt opp, men flere av de i toppen gjorde store feil. Nå er han plutselig med for fullt, sier Thorp.
For da Dustin Johnson og Kevin Na lå fem slag foran Hovland og så ut til å fortsette storspillet, snudde alt på hodet. Johnson slo i vannet og gjorde dobbel bogey på hull 13, mens Na gikk tre over par på to hull.
Johnson og franske Victor Perez ledet turneringen på -11 da Hovland var ferdig med sin runde.

Hyller Hovlands superslag: – Utrolig imponerende

Saudi International
Mareritt-rekke ødela for Hovland: – En real festbrems
07/02/2021 KLOKKEN 12:00
Saudi International
Stjernens Hovland-uttalelse får nordmenn til å juble
06/02/2021 KLOKKEN 10:02