Etter tre birdies på de fire første hullene hadde Hovland klatret opp til en 2. plass i Europatour-turneringen i Saudi-Arabia, og så ut til å kunne utfordre Dustin Johnson og de andre i teten.
Men etter dagens andre bogey på hull 8 gikk det meste galt for det norske håpet. En retur-miss på en liten meter ble starten på en skrekk-rekke med korte misser på green.
Saudi International
Gladmelding for Hovland: Kom seg innenfor «magisk» grense
07/02/2021 KLOKKEN 14:35
Et upresist utslag sørget for en ny bogey på hull 9, før tre korte misser fra rundt meteren på hull 10, 11 og 12 (som resulterte i par, par og bogey) gjorde at Hovland plutselig var helt ute av tetkampen.
– Det var en real festbrems, sier Eurosports golfekspert, Marius Thorp, og fortsetter:
– Viktor fikk den starten han lette etter men den rekken fra hull 8-12 stoppet alt av momentum. Han vil nok selv være skuffet, men på ny viser han jo hvilken spiller han er. Han reiser verden rundt og er med å kjemper på en ny søndag, også denne gangen uten at alt klaffer.
Hovland hentet seg mesterlig inn mot slutten av runden og gjorde to strake birdier på hull 13 og 14. Etter fire strake par avsluttet han også med birdie på hull 18 etter en nydelig chip fra bakkant av green.
Dermed endte Hovland -2 for dagen og -11 totalt, nok til en foreløpig 6. plass.
– Stabiliteten hans er utrolig imponerende. Han er en ny erfaring rikere, og har enda en topplassering i beltet. Dette var absolutt godkjent i min bok, sier Thorp.
Ekstra surt var det at verken Dustin Johnson eller noen av de andre som lå i tet etter dag tre hadde noen superrunder. Johnson vant turneringen på -15, fire slag foran Hovland.
Nå venter en ukes turneringspause for 23-åringen før en hektisk periode med fire store turneringer på rekke og rad i USA. Kristoffer Ventura er på sin side tilbake neste på Pebble Beach, en turnering du ser på GOLFTV.

Fikk fullstendig panikk av Hovlands manøver: – Nei, nei, nei!

Saudi International
Hovland plutselig med for fullt i tetkampen: – Så ikke helt den komme
06/02/2021 KLOKKEN 13:08
Saudi International
Stjernens Hovland-uttalelse får nordmenn til å juble
06/02/2021 KLOKKEN 10:02