Populære sporter
All sport
Vis alt

I samme situasjon andre uke på rad: – Ble for grådig

Joakim Opphus

Publisert 14/04/2023 klokken 10:12 GMT+2

Viktor Hovland befinner seg i en ganske så lik situasjon som han gjorde bare for en knapp uke siden i The Masters. Nordmannen tok mye lærdom fra Augusta og hva som må gjøre annerledes denne uken.

Spesiell oppladning for Hovland: – Kjedet meg

  • Følg Viktor Hovland i utvalgt gruppe i RBC Heritage fra kl 19.17 på discovery+ og i livesenteret på Eurosport.no
Viktor Hovland leder RBC Heritage etter første dag etter en perfekt åpningsrunde på 64 slag. Det er andre gang i karrieren at Hovland har ledet en turnering etter første dag. Sist gang det skjedde:
Forrige uke da Hovland ledet The Masters sammen med Brooks Koepka og Jon Rahm.
Hovland klarte ikke helt å følge opp førsterunden i The Masters, men sier han tok med seg mye lærdom fra Augusta inn mot denne ukens turnering i South Carolina.
– Jeg lærte mye fra forrige uke på det å ikke «shortside» (å misse green på den siden hvor hullet er plassert, journ.anm.) meg selv like mye som jeg gjorde der. På noen av hullene på den banen (Augusta) med de pinneplasseringene der så ble jeg for grådig og misset på feil sted flere ganger. Det kan jeg rett og slett ikke gjøre, sa Hovland etter åpningsrunden i RBC Heritage.
– Så denne uken så prøver jeg å spille litt mer, ikke konservativt, men hvertfall sørge for at jeg treffer flere greener og mer i sentrum av greenene, og i større grad utnytte meg av putteren. Dersom jeg misser green så føler jeg at jeg har nærspillet er et så godt sted at jeg skal klare å gjøre en «up and down».
Se intervju med Hovland etter førsterunden:
picture

Spesiell oppladning for Hovland: – Kjedet meg

– Kjedet meg

Grunnet flere utsettelser grunnet været forrige uke ble det stort sett lange og slitsomme dager med mye golf under i The Masters.
Det første nordmannen gjorde derimot etter han hadde levert inn scorekortet etter sisterunden søndag var å sette seg i bilen og kjøre i nesten tre timer til Hilton Head Island og Harbour Town hvor denne ukens RBC Heritage spilles.
– Jeg kjørte fra Augusta og hit søndag kveld. Moren min skulle dra hjem mandag morgen, så jeg kjørte henne til flyplassen. Så kjørte jeg tilbake og spiste lunsj, men jeg kjedet meg ganske, og jeg følte meg ikke veldig sliten så jeg valgte å spille de siste ni hullene her før det ble mørkt. Det var ganske fredfullt, også måtte jeg bare sørge for å få nok hvile etter det.

En av favorittbanene

Hovland har ikke hatt for vane å spille Heritage-turneringen tidligere. Han har spilt den Harbour Town-banen én gang tidligere, tilbake i 2019-2020-sesongen. Også da startet han turneringen bra med en 65-runde.
Han forteller at han er en stor fan av banen som er designet av Pete Dye og hadde det ikke vært for at turneringen spilles uken etter det Masters så hadde han deltatt oftere.
– Det er en av grunnene til jeg ikke har kommet tilbake hit veldig ofte, selv om jeg elsker denne banen. Det bare handler mye om turneringsplanen og du kan ikke spille hver uke. Dette er riktignok en av mine favorittbaner så jeg er glad over å være tilbake hit, sa Hovland i intervjuet etter torsdagens åpningsrunde.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame