Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland fortsatte Masters-storspillet og leder storturnering: – Veldig digg

Joakim Opphus

Oppdatert 14/04/2023 klokken 16:55 GMT+2

Viktor Hovland fikk en perfekt start RBC Heritage-turneringen i South Carolina og ligger helt på toppen av leaderboarden etter å gjort seg ferdig med sin førsterunde.

Viktor Hovland

Foto: Getty Images

  • Følg Viktor Hovlands andrerunde i RBC Heritage i «Marquee Group»-sending på discovery+ fredag fra kl. 19:17 og i livesenteret på Eurosport.no
Bare fire dager etter den strålende 7. plassen i The Masters var det på'n igjen for Viktor Hovland og resten av golfeliten.
RBC Heritage er én av de utvalgte turneringene som har økte pengepotter i 2023. Alle de beste PGA-spillerne er derfor påkrevd å spille denne ukens turnering i South Carolina på Harbour Town Golf Links.
Hovland gikk tidlig ut på sin åpningsrunde torsdag og nordmannen virket å ha bevart storspillet han leverte til tider på Augusta forrige uke.
Han gikk turneringens første 18 hull sju slag under par uten å gjøre en eneste bogey og leder dermed turneringen alene.
– Det var bra. Jeg føler spillet sitter. I dag så klarte jeg å bare holde meg tålmodig å slo veldig mange bra jernslag og fikk litt fyr i putteren også, så det var veldig digg, sa Hovland etter runden.
Hovland er klar på hva som kreves av han de neste dagene.
– Det er ikke noe hokus pokus. Alt er rett foran deg på denne banen. Jeg må fortsette å treffe fairways og stole på jernslagene og være tålmodig med putteren. Å starte med å misse tre korte birdieputter (som i dag) så er fort at det kan bli litt hett i topplokket. Så det handler om å være tålmodig å stole på at man gjør de rette tingene.
Se høydepunktene fra Hovlands førsterunde:
picture

Se høydepunktene fra Hovlands superrunde

Ball i vannet

Hovland startet førsterunden med flere gode jernslag og skaffet seg gode birdiemuligheter innledningsvis, men putteren var ikke helt på lag på morgenkvisten.
Men etterhvert som South Carolina-været ble varmere, ble også putteren til nordmannen betydelige hetere. På hull 14 (Hovlands femte hull på runden) gikk han av med dagens første birdie. Hovland slo i vannet på par 5-hullet det 15. men 25-åringen reddet seg mesterlig og senket en 5-meters putt for et sterkt par.
Etter paret på hull 15 kom det to kjappe birdies på hull 16 og 17 som tok Hovland til -3 i turneringen, men Ekeberg-spilleren hadde flere birdies på lager. Han satte nok en 5-meters på hull 3 for birdie før han gikk av med nok en birdie på par fem-hullet det 5.

Ledelse

– Herlig, herlig golf. Det har vært en nytelse å følge Viktor Hovland i dag, konstaterte Discoverys kommentator Kenneth Fredheim etter nok et utsøkt jernslag på hull 8 som Hovland la bare to meter fra hullet.
Han hadde ingen problemer med å gjøre rundens sjette birdie og gikk opp i delt ledelse med amerikanske Brian Harman, men en delt ledelse var ikke tilstrekkelig for nordmannen.
Han ville lede alene og fullførte like godt runden med nok en birdie på hull 9 og endte første dag på -7 - samme score som han leverte på åpningsrunden i Masters for øvrig.
Etter Hovland var ferdigspilt viste statistikken at nordmannen hadde tjent 3,46 slag med puttingen på resten av feltet. Kun Ben Martin (4,20) var bedre enn nordmannen.
RBC Heritage er som nevnt en såkalt «designated event» med en premiepott på hele 20 millioner dollar (205 millioner kroner). Vinneren vil stikke av med 3.6 millioner dollar som tilsvarer 37 millioner kroner.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame