Populære sporter
All sport
Vis alt

Trøblete Hovland-avslutning på sisterunden: – Han er nok lei putteren sin nå

Kristian Hennie

Oppdatert 16/04/2023 klokken 19:30 GMT+2

Etter en svak tredjerunde i The Heritage i går, ble det en tung avslutning på sisterunden for Viktor Hovland.

Viktor Hovland løftet seg på siste dag i The Heritage.

Foto: Getty Images

Viktor Hovland lå godt an på leaderboardet før lørdagens tredjerunde i The Heritage, men etter en marerittrunde på syv slag over par, ble fjerde og siste dag en «transportetappe» for nordmannen.
25-åringen fra Ekeberg endte sisterunden på par, og avslutter turneringen på en 61. plass med ett slag under par totalt.
Britiske Matt Fitzpatrick leder The Heritage på -14, etter at han gjorde en monsterrunde i går på åtte slag under par. Like bak følger amerikanerne Patrick Cantlay på -13 og Jordan Spieth på -12.

Bedring på første ni

Hovland startet sisterunden med par på de første seks hullene, etter at han på både hull 4 og 6 var centimetere fra å sette birdieputten.
Men på hull 7 kom dagens første opptur for Hovland. Utslaget fra tee la seg fint inne på green, og med 3,5 meter til flagget satte Hovland dagens første birdie.
På dette tidspunktet lå Hovland på en delt 60. plass på leaderboardet, med -2 totalt og ett slag under par på runden.
Nordmannen fullførte dermed front nine på oppløftende vis sammenliknet med gårsdagen, da han lå to slag over par etter første ni. Samtidig var det flere muligheter for birdie, men som i går var ikke putteren på lag med nordmannen.
picture

Viktor Hovland og putteren var mer på lag på søndagens sisterunde.

Foto: Getty Images

Tung avslutning

På lørdagens tredjerunde slet Hovland med putteren og tapte mange slag på green, 5,6 i tallet. Men på søndagens sisterunde viste Hovland litt mer av hva han er god for inne på green.
25-åringen startet back nine med å sette birdieputten på hull 10, etter et meget godt innspill som havnet under en meter fra flagget.
Etter par på hull 11, ga Hovland seg en god mulighet for nok en birdie på hull 12. Birdieputten ble derimot for upresis, og nordmannen to-puttet til par.
– Endelig litt momentum for Hovland, utbrøt de amerikanske kommentatorene etter at Hovland hadde slått et fint innspill på hull 13 som endte med par for nordmannen.
På hull 14 kom dagens første bogey, etter at parputten ble for lang. Så var det duket for hull 15, hvor Hovland på tredjerunden lørdag gikk av med trippel bogey på etter å ha slått i vannet to ganger.
Også i dag slet nordmannen på nevnte hull. Etter å ha slått i vannet, gikk han av med bogey til slutt.
– Han har spilt god golf, men ikke fått til noen puttere i dag heller. Gitt fra seg 2,5 slag på green i dag. Han er nok ganske lei putteren sin nå, sa Discoverys golfekspert Henrik Bjørnstad da Hovland hadde to hull igjen.
Hovland avsluttet back nine med par på de siste tre hullene, og ender dermed på en 61. plass i The Heritage 2023.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame