Populære sporter
All sport
Vis alt

Enig i Hovland-spådom: – Jeg ser hvor han tar den fra

Kristian Hennie

Oppdatert 15/04/2023 klokken 18:25 GMT+2

Viktor Hovland henger med i teten i The Heritage. Lørdag kveld norsk tid slår han ut på tredjerunden. Da må han være skarpere, ifølge ekspert.

Viktor Hovland

Foto: Getty Images

Viktor Hovland ligger på delt femteplass på åtte slag under par etter de to første dagene i The Heritage. Fredagens andrerunde gikk opp og ned for nordmannen, som til slutt endte på -1 totalt på runden.
Lørdag kveld norsk tid, nærmere bestemt 19.20, slår nordmannen ut på tredje runde på Harbour Town i South Carolina.

Gode muligheter

Discoverys golfekspert, Marius Thorp, mener Hovland må være skarpere fra tee lørdag og søndag.
– I går så traff han ikke like mye fra tee, så han hadde ikke like mye muligheter. De to bogeyene som han gjorde i går var forsåvidt greie, så det er sånn som kommer, selv om han blir straffet for to svake utslag. Skal man se positivt på det får han en god score ut av en under pari dag hvor han ikke spiller helt bra nok. Så på motsatt side er det viktig at han er litt skarpere fra tee og setter seg i bedre posisjoner, slik at han kan være mer aggresiv inn mot greenene, sier Thorp.
Amerikanske Jimmy Walker leder turneringen på -12, mens Scottie Scheffler, Justin Rose og Xander Schauffele følger etter på en 2. plass på -9.
– Det er jo bare Jimmy Walker som er et lite stykke foran, og selv om han har vunnet en major tidligere, så er det vel over 2000 dager siden sist seier for hans del, så han kjenner sikkert litt ekstra på det, sier Thorp og fortsetter:
– Viktor er jo bare et slag bak Rose og Scheffler, så han har jo alle muligheter før helgen uten tvil, mener han.

Vil gjenskape førsterunden

25-åringen fra Ekeberg gikk førsterunden i The Heritage på 64 slag og -7. Nordmannen uttalte etter fredagens andrerunde at han øyner sjansene for å gjøre det samme igjen.
«Jeg kan lett gå en 64-runde igjen», sa Hovland i intervjuet etter gårsdagens andrerunde. Golfekspert Thorp mener at det er gode muligheter for at 25-åringen kan gjenskape den gode førsterunden.
– Jo jo helt klart. Jeg ser hvor han tar den fra. På torsdag var innspillene fantastisk bra, han traff 14 greener og missa bare 4. Og på de 14 så var han i gjennomsnitt under fem meter fra flagget, som betyr gode birdiemuligheter.
– Så det er jo det han må tilbake til, og gi seg enda flere gode muligheter. Får han birdieputter innenfor tre meter, kommer han til å sette flere av dem. Så det er litt det det handler om for Viktor, avslutter Thorp.
Se hva Hovland sa etter andrerunden fredag. Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Optimistisk Hovland: – Kan lett gå en 64-runde igjen

Slik ser teten ut før tredje dag på Harbour Town:
1. Jimmy Walker, -12.
2. Scottie Scheffler, -9.
2. Justin Rose, -9.
2. Xander Schauffele, -9.
5. Viktor Hovland, -8.
5. Keegan Bradley, -8.
5. Mark Hubbard, -8.
5. Tommy Fleetwood, -8.
5. Patrick Cantlay, -8.
5. Aaron Rai, -8.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame