Populære sporter
All sport
Vis alt

Britisk triumf - Fitzpatrick vant etter intenst omspill: – Klassegolf

Kristian Hennie

Oppdatert 17/04/2023 klokken 01:45 GMT+2

Det ble en tett og jevn sistedag på Harbour Town, men Matt Fitzpatrick tok sin andre PGA-tittel i karrieren.

Matt Fitzpatrick

Foto: Getty Images

Britiske Matt Fitzpatrick ledet The Heritage på -14 før sisterunden søndag, etter å ha gått tredjerunden på åtte slag under par. Like bak han fulgte amerikanerne Patrick Cantlay på -13 og Jordan Spieth på -12.
Men det var Fitzpatrick og Spieth det skulle stå mellom helt til slutt. Etter at begge to avsluttet det 18. hullet på -17 totalt, var det duket for omspill.
De to spillerne gjorde par på de to første omspillshullene, men etter en intens avslutning var det Fitzpatrick som avsluttet best på Harbour Town Golf Links. Engelskmannen vant The Heritage 2023 med å gå av tredje omspillshull med birdie. Det er 28-åringen sin andre tittel på PGA-touren, etter at han vant U.S. Open i fjor.
– Jeg kan vel legge opp nå. Dette har jeg alltid drømt om, så denne var høyt oppe på lista. Det kan familien og venner av meg fortelle dere også. Det betyr mye å vinner her, sa Fitzpatrick på pressekonferansen etter at siste slag var slått.
– Nå er det klassegolf her, utbrøt Discoverys golfekspert Henrik Bjørnstad da begge spillerne hadde slått to glimrende innspill på omspillshull 2.
Spieth startet sisterunden søndag på eksemplarisk vis, med fire birdier på «front nine». Han fulgte opp med to birdier og en bogey på «back nine».
Fitzpatrick på sin side gikk de første ni hullene på ett slag under par, med to birdier og en bogey. På «back nine» ble det to birdier på 28-åringen fra Sheffield.
Viktor Hovland lå godt an på leaderboardet før lørdagens tredjerunde, men etter en marerittrunde på syv slag over par, ble fjerde og siste dag en «transportetappe» for nordmannen.
25-åringen fra Ekeberg endte sisterunden på par, og avsluttet turneringen på en 59. plass med ett slag under par totalt.
– Han har spilt god golf, men ikke fått til noen puttere i dag heller. Gitt fra seg 2,5 slag på green i dag. Han er nok ganske lei putteren sin nå, sa Bjørnstad da Hovland hadde to hull igjen på sisterunden tidligere søndag.
Les om sisterunden til nordmannen her.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame