Tung Masters-avslutning for Hovland – Rahm vant for fjerde gang i 2023

Even Lübeck

Oppdatert 10/04/2023 klokken 01:34 GMT+2

Viktor Hovland kom seg aldri ordentlig i gang på sisterunden av Masters og gikk to slag over par de siste 18 hullene. Vant gjorde Jon Rahm – på overlegent vis.

Viktor Hovland

• Følg Viktor Hovland under RBC Heritage fra torsdag av på discovery+ og i vårt livesenter!
Viktor Hovland lå bare slaget bak Jon Rahm etter tre av fire runder, men på sisterunden ble det aldri noe skikkelig Hovland-søndag.
Spanske Rahm gjorde som han ville, knuste spillepartner Brooks Koepka og vant sin fjerde turnering for året og sin andre major-turnering, til tross for at han åpnet turneringen med dobbel bogey.
Var det skrevet i stjernene? Rahm selv tweetet hvert fall dette for nesten nøyaktig ti år siden:

Mickelson på 2. plass

Oksen fra Baskerland startet søndagen (halve tredjerunde og hele fjerderunde) fire slag bak Koepka, på -9, men herjet gjennom hele søndagen og vant på -12. Koepka kom på delt 2. plass med LIV-tourspiller Phil Mickelson (52 år) på -8.
For Hovland sin del så det ut til å bli nettopp det – en av de berømte Hovland-søndagen – etter den elleville rekken med fem birdier på rad på morgenkvisten, på den avsluttende tredjerunden.
Men sånn sett ble fjerderunden et antiklimaks for Hovland, som gikk runden +2 og til slutt endte på en 7. plass, 6 slag under par. Isolert sett en knallsterk plassering i årets største turnering, men det er umulig å ikke sitte med en bittersøt følelse etter hva Hovland leverte på de første 18 hullene, da han ledet på -7 og det han leverte de siste 18 hullene.

Jon Rahm

Dobbel bogey ødela momentum

Oslo-gutten noterte seg for fem par til å starte med på søndagens avsluttende runde, før det ble en ordentlig lei dobbel bogey på hull 6.
Se dobbel bogeyen her:

Her ryker Hovland på en sur dobbel bogey: – Aj, aj, aj!

Hovland noterte seg så for to par på rad, før det ble en bogey på hull 9. Da var han +3 for dagen, og en mulig seier så da nærmest umulig ut.
– Det blir et par feil som er for grove og for enkle for å kunne være med helt der oppe, sa Discoverys ekspert Marius Thorp før de siste ni hullene.

Rett i vannet

Nordmannen slo tilbake med en lekker birdie på hull 13, og da øynet vi et håp. Hovland kunne da, med en god avslutning, blande seg inn topp tre, men han utlignet birdien på hull 13 med en bogey på hull 14.
Og da han slo i vannet på hull 15, gikk luften ut av både nordmannen og Discovery-kommentatorne.
– Det sier alt om denne søndagen, sa Per Haugsrud da ballen gikk i vannet.
Da var det nok noen som fikk deja-vu fra dette slaget på sisterunden, hull 16, under Arnold Palmer Invitational for én måned siden:

Her ryker muligens seieren for Hovland

Avsluttet sterkt

Hovland droppet og slo et vakkert fjerdeslag som nesten gikk rett i koppen, mens han senket parputten og holdt seg på -5 for dagen på det 15. hullet.
Par ble det også på hull 16, før han dro i en langputt for birdie på hull 17. Hovland avsluttet med en par på hull 18 etter et herlig bunkerslag.
Hovland pangåpnet turneringen på torsdag og gikk den første runden sju under par. Den andre runden endte med 73 slag, og alt håp så ut til å være ute før de ni siste hullene på den tredje runden. Da vartet han opp med fem strake birdier og havnet igjen i seierskampen før det skulle avgjøres på banen i Augusta.

Flere avbrytelser

Flere ganger ble spillet avbrutt på grunn av sterk vind og store nedbørsmengder. Søndagens runde ble startet med å fullføre runde tre før den avsluttende runden.
Hovlands beste plassering i Masters er 21.-plassen fra 2021, så den ble forbedret kraftig. Vinneren av den prestisjetunge turneringen får en grønn jakke.
På major-nivå har Hovland 12.-plass fra US Open (2019) 4.-plass i British Open (2022) og 30.-plass i PGA Championship (2021).