• Se Hovland og Ventura i Farmers Insurance Open på GOLFTV fra 19:30 fredag. Få tilgang her!
Mens to avsluttende bogeyer sendte Viktor Hovland ut av tetsjiktet, gjorde en dobbel bogey på hull 18 at Kristoffer Ventura datt under cut-grensen på åpningsdagen i California.
Hovland ligger på en foreløpig 47. plass med -2, mens Ventura er nummer 104 med +1.
Farmers Insurance Open
Hovland nummer to i California: – Sykt å sitte igjen med en bismak
31/01/2021 KLOKKEN 23:32
Da cuten ligger på -1 etter første dag, trengs det nok en runde på minst -2 fra Ventura for å få spille i helgen. 24-åringen har misset fem av de siste seks cutene, og er nok veldig sugen på å snu trenden denne uken. Hovland må også passe seg for å ikke havne under streken.
For fredagens runde kan bli meget uforutsigbar. Det er ventet et voldsomt uvær, i tillegg til at både Hovland og Ventura skal spille på den antatt vanskeligste banen, South Course. Torsdag spilte begge North Course, som regnes å være den enklere av de to banene turneringen spilles på.
Svenske Alex Noren deler ledelsen med amerikanske Patrick Reed på -8 etter første dag.
Hovlands college-kompis Matthew Wolff stod for et av torsdagens høydepunkter, men ikke med positivt fortegn. Se slaget som sjokkerte kommentatorene her:

– Kan ikke huske å ha sett noe lignende

Hovland åpnet sin runde strålende med tre birdies på de fem første hullene. Spesielt utslagene var av vanlig Hovland-merke, og treningsukene etter hjemreisen fra Hawaii så ut til å ha betalt seg. Etter tre strake par rundet 23-åringen de siste ni med dagens fjerde birdie, og lå inne topp 3.
Hovland klarte dessverre ikke holde trykket oppe gjennom de siste ni. Etter å ha spilt hull 10-16 på par (bogey på 13 og birdie på 14) måtte nordmannnen droppe etter å ha bommet grovt med et innspill på par fem-hullet 17. Deretter fulgte Hovland opp med å tre-putte for en ny bogey på hull 18, noe som gjorde at han raste nedover resultatlistene.
Ventura åpnet i likhet med Hovland med birdie på hull 1, men ble satt tilbake av en bogey på hull 3. En ny birdie på hull 5 ga håp om en god start, men med en bogey og dobbel bogey på hull 7 og 8 forsvant mye av det håpet.
Berg-og-dalbanen fortsatte for Ventura, som fulgte opp med birdie, bogey og birdie på hull 9-11. Deretter fulgte fem strake par før en etterlengtet og viktig opptur kom på hull 17 i form av en eagle. Da var nedturen ekstra stor da han fulgte opp med en dobbel bogey på 18.

Knakk sammen av stjernens kamikaze-slag: – Det er det villeste!

Farmers Insurance Open
Hovland var på vei ut av tetkampen – avsluttet mesterlig
30/01/2021 KLOKKEN 23:14
Farmers Insurance Open
Hovlands overraskende valg betalte seg: – Følte ikke jeg hadde kontroll
30/01/2021 KLOKKEN 10:08