• Se Hovland og Ventura i Farmers Insurance Open på GOLFTV. Sendestart 18:00 torsdag. Få tilgang her!
Etter en blytung avslutningsrunde i Sentry Tournament Of Champions, årets første turnering på PGA Touren, valgte Viktor Hovland å dra hjem fra Hawaii dagen etter.
Planen var at 23-åringen skulle bli igjen for å spille Sony Open, men i stedet dro Hovland rett til Las Vegas for å jobbe med sin trener Jeff Smith. Etter en juleferie i Norge, som Hovland måtte tilbringe store deler av i karantene, var det tydelig at han ønsket å prioritere trening for å finne tilbake til godfølelsen han hadde i slutten av 2020.
Farmers Insurance Open
Hovland nummer to i California: – Sykt å sitte igjen med en bismak
31/01/2021 KLOKKEN 23:32
En følelse Hovland nå virker å være langt nærmere enn det som var tilfellet på Hawaii.
– Det har vært to fine uker med trening, og jeg gleder meg til å komme i gang igjen, sier Hovland til Eurosport etter å ha ankommet California.
For det er tydelig at den norske golfstjernen virkelig har stått på siden den tidlige hjemreisen fra Hawaii. Tirsdag var han ute på sin første treningsrunde på ærverdige Torrey Pines før denne ukens Farmers Insurance Open.
– Det synes at han har jobbet godt de siste to ukene. Han slår ballen veldig bra, spesielt med driveren. Den går langt og rett, noe som kan sette oss i gode posisjoner denne uken. Om vi kan få i gang putteren burde vi ha gode muligheter, sa Hovlands caddie, Shay Knight, til Eurosport etter runden.
Eurosports golfekspert Marius Thorp forventer en bedre utgave av Hovland enn tilfellet var på Hawaii.
– Jeg forventer at han stiller veldig mye sterkere forberedt til denne uken. Hvis man skal lese ut ifra videoene både han og Jeff har lagt ut de to siste ukene, så virker de å ha jobbet seg gjennom alt. Alt fra putting til wedgene, og at de fortsetter arbeidet med å øke hastigheten med driveren. Det virker som om de fortsetter med den gode trenden de hadde før jul. Jeg forventer at spillet er på et bedre sted nå, sier Thorp.
– Men selv om han dro hjem fra Hawaii, så var ikke prestasjonen der borte så veldig alarmerende? Forutenom søndagen så det jo veldig solid ut, han lå vel inne topp fem så sent som på lørdag?
– Nei, det er riktig. Jeg tror ikke det er en lang vei før han er tilbake der han var før jul. Så at han er på et bedre sted, bedre forberedt og ikke minst spillesugen – det er jeg sikker på.
Farmers Insurance Open, som du kan se på GOLFTV fra 18:00 torsdag (få tilgang her), blir den første PGA-turneringen i 2021 hvor Hovland får selskap av sin landsmann Kristoffer Ventura. Hovland slår ut 18:30 torsdag og 19:30 fredag, mens Ventura går i gang en halvtime senere begge dager.
Forhåpentligvis får vi flere minneverdige øyeblikk servert denne uken, som her under årets første turnering:

Brøt ut i latter av Hovlands vanvittige redningsaksjon

Farmers Insurance Open
Hovland var på vei ut av tetkampen – avsluttet mesterlig
30/01/2021 KLOKKEN 23:14
Farmers Insurance Open
Hovlands overraskende valg betalte seg: – Følte ikke jeg hadde kontroll
30/01/2021 KLOKKEN 10:08