Viktor Hovland så lenge ut til å kunne ta sin tredje PGA Tour-seier på under ett år, men en ordentlig sur avslutning gjorde at det etter hvert ble en komfortabel seier til amerikanske Patrick Reed i California.
To strake bogeyer på hull 14 og 15 gjorde at Reeds forsprang økte fra ett til tre slag, og når nordmannen misset birdie-puttene marginalt på både hull 16, 17 og 18 ble det klart at han måtte ta til takke med 2. plass.
Farmers Insurance Open
Hovland var på vei ut av tetkampen – avsluttet mesterlig
30/01/2021 KLOKKEN 23:14
– Vi er altså der at vi sitter igjen med en bismak når han blir nummer to i en turnering. Det er ganske sykt, og sier jo alt om hvilken spiller han har blitt. Gratulerer med en ny strålende turnering, Viktor, sa Eurosports kommentator Henrik Bjørnstad da Hovland gikk av siste green – tydelig skuffet og opgitt.
– Jeg fikk en veldig bra start og det så ut som jeg skulle ha en god sjanse. Men det ble litt stang-ut på siste ni og et par feil som kostet veldig mye. Det var en veldig kjip avslutning selvfølgelig, men jeg føler at spillet er ganske bra så det er bare å fortsette å kjøre på, sa Hovland til Eurosport etter runden.
– Jeg synes det er kult at jeg kan ha en sjanse til å vinne en så stor turnering når...ja, fredagsrunden var rimelig feilfri, men på de tre andre rundene var forbedringspotensialet stort. Det er kult at jeg føler at jeg kan holde et stabilt høyt nivå, fortsatte Hovland.
Se intervjuet her (saken fortsetter under):

– Kjip avslutning, men det er bare å fortsette å kjøre på

Selv om Hovland vil være skuffet søndag kveld, vil han likevel kunne se tilbake på en ny strålende turnering totalt sett. 2. plassen på Torrey Pines er Hovlands tredje topp tre-plassering siden desember (seier i Mayakoba Golf Classic og tredjeplass i Europatourfinalen i Dubai).
Hovland endte -1 for dagen (-9 totalt) og var til slutt fem slag bak Reed – som skapte furore i golfverdenen etter denne situasjonen lørdag (saken fortsetter under):

Har blitt tatt for juks flere ganger – her havner han i trøbbel igjen

Hovland hadde spilt strålende (-4 de første ni) og var bare ett slag bak Reed før det 14. hullet, men så startet problemene. I likhet med lørdagens runde ble innspillet for langt, og Hovland måtte droppe etter å ha havnet i straffeområdet bak green. Det endte med dagens første bogey.
– Jeg slo ikke en veldig bra drive, og var midt i mellom to køller fra bunkeren. Med en liten oppoverbakke og motvind tenker jeg at en wedge aldri når frem, så tar jeg litt av et 9er jern og puller den litt, så går den rett gjennom vinden og går over green i bushen, forklarte Hovland.
Da Hovland skulle droppe på hull 14 oppstod det kaos både i bua og ute på Torrey Pines. Se situasjonen her:

Fikk fullstendig panikk av Hovlands manøver: – Nei, nei, nei!

På hull 15 traff Hovlands utslag et tre på høyre siden av fairway, og ballen datt ned like bak treet. Dermed kunne han ikke gjøre annet enn å slå seg rett ut venstre, og etter hvert en ny bogey. Når Reed på sin side unngikk feil, mye takket være et glitrende nærspill, var avstanden plutselig oppe i tre slag.
Da hjalp det heller ikke at motgangen fortsatte på hull 16, hvor Hovlands birdie-putt strøk hullkanten. På hull 17 ble det enda verre, da birdie-putten først gikk hullkant og ut, før Hovland også misset returen fra under en halvmeter. Det hele toppet seg da heller ikke birdie-putten på hull 18 gikk i. Dermed måtte Hovland dele 2. plassen fire andre spillere, fem slak bak Reed.
– Jeg slår ikke noen dårlig drive, men har uflaks at det lander rett bak treet. Da er det ikke så mye man får gjort. På 17 slår jeg et veldig bra andreslag, så gjør vinden at jeg ender opp 30 fot kort. Jeg slår derfra en veldig bra putt – jeg tror jeg senker den – og så lipper den ut. Så skal jeg jo sende den tilbake, men den pullet ut litt, dessverre. Det var rett og slett en kjip avslutning, sa Hovland.
En liten trøst er at nordmannen klatret fra 14. til 12. plass på verdensrankingen. Neste uke venter årets første Europatour-turnering når Hovland stiller til start i Saudi Classic.

Hyller Hovlands superslag: – Utrolig imponerende

Farmers Insurance Open
Hovlands overraskende valg betalte seg: – Følte ikke jeg hadde kontroll
30/01/2021 KLOKKEN 10:08
Farmers Insurance Open
«Alt» fungerte for Hovland – dette blir nøkkelen i helgen
30/01/2021 KLOKKEN 09:20