Kristoffer Ventura har ikke maktet å sette samme preg på PGA Touren som sin landsmann Viktor Hovland, selv om årets sesong har bydd på to topp ti-plasseringer og positive tendenser sammelignet med fjoråret.
Ventura er en helt annen spillertype enn Viktor, og han har dermed utfordringer på litt andre områder i spillet sitt.
Golf
Hovland mest lukrative år noensinne: Så mye tjente han i 2022
18 TIMER SIDEN
  • Få oversikt:
Stabiliteten er et kontinuerlig problem, men det er andre spesifikke punkter som også må forbedres. Med et så bra spill fra utslagsstedet, og en veldig god putter, så er det derimot ikke mye som skal til for å ta det siste steget opp for Kristoffer.
Jeg har dyppet i statistikken og funnet tre punkter jeg mener kan være med å vippe det i riktig retning for Ventura.
1. Bli kvitt de store tallene på scorekortet
Litt for ofte dukker det opp store tall på scorekortet til Ventura, noe som ofte dreper momentum og legger enda større press på alle andre deler av spillet. Fasiten er at på sine 85 runder som profesjonell golfspiller på PGA Touren har Kristoffer bokført hele 25 dobbelbogeys, 3 trippelbogey og 2 quadruppelbogeys, det er et par høye tall for mye.
Det er klart at det henger sammen med en aggressiv spillestil, men de høye tallene kan ofte være det som vipper en klart cut til en misset cut, eller en topp 10 plassering til en 30. plass. Innimellom er det viktig å begrense skadene og gjøre de store feilene mindre synlige.
2. Stabilitet
Ventura har et voldsomt spill fra tee med gode lengder og tjener slag på resten av Touren her, men har så langt i sin karriere ikke helt maktet å ta vare på de gode posisjonene han ofte setter seg i. Ser man på statistikken er spillet fra tee og på green helt der oppe, men inn mot green har han så langt i år tapt nesten et halvt slag per runde og klarer ikke prestere stabilt nok.
Han sa selv nylig i et intervju til Norsk Golf at ballstrikingen og jernslagene må bli bedre, noe statistikken støtter opp under. Stabilitet blir derfor nøkkelordet. Stabilitet i jernspill og stabilitet i prestasjoner må heves for at Kristoffer skal kunne få mer ut av samtlige turneringer, både de hvor han har en god uke og de ukene som er svakere
3. Bryte den mentale barrieren
Da han brøt gjennom på Korn Ferry Touren med to seiere på kort tid, og flere turneringer hvor han kjempet helt i toppen, virket det som den mentale barrieren ble brutt. Fokuset var ikke lenger på å klare cutten, men på å vinne og kjempe i toppen.
Denne følelsen venter vi litt på når det kommer til PGA Touren. Den første fulle sesongen på touren ble det 9 missede cutter på 16 forsøk og en 18. plass som beste notering. Tross sine to topp ti-plasseringer så langt i inneværende sesong har det også blitt fem missede cutter, og man sitter litt med følelsen av at Ventura trenger den siste bekreftelsen som en seier eller en plassering helt der oppe vil gi. Så fort den kommer tror jeg han vil slippe udyret helt løs!
Det er ingen tvil om at Kristoffer besitter de nødvendige kvaliteter for å være en faktor på PGA Touren i lang tid fremover, så gjenstår det bare å se når dette vil skje. Det blir viktig å være tålmodig i hans situasjon og gripe mulighetene med begge hender.
Heldigvis kommer neste mulighet allerede på torsdag i Farmers Insurance Open på legendariske Torrey Pines. Der er også Viktor Hovland på startstreken!

Brøt ut i latter av Hovlands vanvittige redningsaksjon

Golf
Hovland med byks på verdensrankingen etter triumfen på Bahamas
05/12/2022 KLOKKEN 09:48
Hero World Challenge
Avsluttet sesongen på best mulig vis: – Har fortsatt mye å gå på
05/12/2022 KLOKKEN 08:54