Hovland med god start i turneringscomebacket: – Ble litt straffet

Oppdatert 14/09/2023 klokken 21:21 GMT+2

Etter noen ukers pause var Viktor Hovland tilbake i manesjen i BMW PGA Championship på Wentworth Club i England.

Hovland innrømmer «rar» følelse: – Må ha to tanker i hodet samtidig

Kun tre uker etter at Viktor Hovland kronet forrige sesong med sammenlagtseier på PGA-touren og innkasserte 190 millioner kroner i rene premiepenger etter seieren i Tour Championship og FedEx-cupen, var 25-åringen tilbake i konkurranse torsdag i England.
På Wentworth Club i Surrey gikk Hovland førsterunden tre slag under par. Danske Marcus Helligkilde leder turneringen åtte slag under par etter første runde er gjennomført.
– Banen spilles litt tøffere enn hva den har gjort de tidligere årene jeg har spilt her. Jeg slo ikke ballen veldig bra i dag. Misset mye fairwayer og ble litt straffet, men jeg slo noen fine jernslag og wedger og puttet egentlig ganske bra. Så jeg er fornøyd med scoren, men jeg må slå ballen bedre, sa Hovland etter runden.

Treg start

Det ble en litt treg start på DP World Tour-turneringen for Hovland. 25-åringen var nær birdie på flere hull i løpet av de første ni, men marginene var ikke på hans side.
Etter å ha åpnet med fem par, havnet utslaget i bunkeren på hull seks. Parputten fra rett ove én meter ble for kort, og Hovland fikk dagens første bogey.
25-åringen fra Ekeberg slo umiddelbart tilbake på neste hull og fikk dagens første birdie. Det samme resultatet fulgte han opp på neste hull.
Hovland gikk startet «back nine» ett slag under par.

Klatret på resultatlisten

FedEx-cup-vinneren måtte tåle enda en bogey på hull 11. Utslaget gikk ut i «native area», og Hovland kom seg ikke ut derfra før to slag senere. Igjen viste Hovland muskler da han slo tilbake med birdie på neste hull.
Etter to par på rad, fikk 25-åringens sin fjerde birdie for dagen, og klatret noen plasser på resultatlisten.
Hovland endte opp med par på de to neste hullene, og avsluttet sterkt med en birdie etter å ha vært ute i bunkeren på utslaget.
Hovland lå på en foreløpig 10. plass da han fullførte førsterunden, men etter flere fullførte sine første runder falt han ned til en delt 21. plass.
Hovland slår ut 13:40 på den andre runden fredag.

Frustrert Hovland etter bomslag: – Det var ikke bra!