Populære sporter
All sport
Vis alt

Frustrert Hovland hadde ikke flyten: – Jævlig ræva!

Joakim Opphus

Oppdatert 15/09/2023 klokken 21:54 GMT+2

Etter en en bogeyfri første 11 hull ble det mye stang ut på avslutningen av Viktor Hovlands andrerunde i BMW PGA Championship.

Viktor Hovland

Foto: Getty Images

Viktor Hovland var tre under par etter 11 spilte hull på dag to av BMW PGA Championship, men på de siste sju hullene var det ikke mye som gikk nordmannens vei.
Han misset flere korte birdieputter, røk på flere bogey og var generelt frustrert over eget spill.
Hovland gikk runden på 70 slag, to slag under par. Det betyr at han falt tre plasser fra førsterunden og at han nå ligger på en 24. plass før helgen.
På toppen av leaderboarden er det to svensker som ligger. Sebastian Söderberg og Hovlands spillerpartner og lagkamerat på Ryder Cup-laget, Ludvig Åberg ligger begge på -10 totalt. Hovland ligger på -5 før helgen.

To kjappe

Akkurat som på torsdagens åpningsrunde på Wentworth startet Hovland med fem strake par. Men i motsetning til runden i går hvor han endte opp med en bogey på hull 6 slo Hovland til med en birdie på dag to.
En ny birdie på hull 7 førte nordmannen opp til -5 totalt og innenfor topp 20.
Etter tre nye par på hull 8, 9 og 10 hvor han hadde noen gode muligheter til å gjøre nye birdies slo han til igjen på hull 11 med birdie nummer tre.

Frustrasjon

Til tross for en bogeyfri første 11 hull var Hovland ikke helt fornøyd meg eget spill til tider. Etter å ha slått ballen ut i semiroughen på par 5-hullet det 12. så smalt det fra nordmannen:
– That's the worst drive I have ever hit!
Han endte opp med et par på hull 12 etter å ha misset birdieputten fra drøye to meter.
Etter en ny drive på hull 13 som gikk ut i roughen til venstre var det mer fustrasjon hos 25-åringen.
– Er det mulig, eller? Jævlig ræva! kom det fra Hovland etter driven.
Temperamentet var nok noe mindre etter at han misset parputten med bare noen få centimetere og han røk på rundens første bogey.

Trafikkork

Etter to par på hull 14 og 15, havnet han i problemer på hull 16.
Han misset fairway til venstre med kun et jern. Andreslaget fra roughen forsvant over green og la seg inntil tribunen. Etter en fridropp chippet han seg ca. fem meter forbi hullet. Parputten klarte han ikke å få i og det ble en ny bogey.
Etter en ny kort birdiemiss på hull 17 var det dårlige nyheter som ventet på tee på hull 18.
Det var en lang kø med hele tre grupper som ventet på å slå ut før Hovland, McIlroy og Åberg.
Samtidig begynte mørket å senke seg over Wentworth Club, men når gruppen til slutt fikk slått ut ville de likevel få fullført det hullet i var i gang med selv om hornet hadde blitt blåst før de var ferdigspilt.
Etter mye stang ut på back nine fikk Hovland også en fin trøstebirdie på hull 18 etter å ha slått tredjeslaget bare én meter fra.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame