Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland sikret ny topplassering – europeiske Ryder Cup-laget med skremmeskudd

Joakim Opphus

Oppdatert 17/09/2023 klokken 18:01 GMT+2

Viktor Hovland klatret ytterligere på listen på den siste runden av BMW PGA Championship. Samtidig viste Hovlands lagkamerater på det europeiske Ryder Cup-laget at de blir vanskelig å slå om to uker i Italia.

Viktor Hovland

Foto: Getty Images

Viktor Hovland startet fjerde og siste dag av BMW PGA Championship seks slag bak svenske Ludvig Åberg som ledet. Svensken fikk det tøft på sisterunden og falt et stykke ned på leaderboarden.
Hovland derimot hadde en betydelig bedre dag på jobb og avanserte på listene. Nordmannen som feirer sin 26-årsdag i morgen gikk runden på 67 slag - fem slag under par.
Runden spilles fortsatt, men han ligger an til å bli nummer fem i turneringen.
Discoverys golfekspert Marius Thorp er meget imponert av Hovlands turnering til tross for at han ikke har vært på sitt aller beste.
– Meget bra. Det er vanskelig fra seks slag bak å kreve så mye mer. Var avhengig full klaff på alle fronter for å ha en sjans i dag. Men igjen leverer han en bunnsolid turnering uten å briljere på noe som helst måte. Rett og slett vanvittig imponerende nivå, sier Thorp.

Europeisk skremmeskudd

Nordmannen var ikke den eneste som hadde en god runde søndag derimot og seieren i turneringen viste seg om en for vanskelig oppgave.
Ryan Fox fra New Zealand leder på -17, ett slag foran den engelske duoen Aaron Rai og Tyrrell Hatton.
Hatton leverte en sterk birdie på siste hullet og gikk også opp til -17. Rai på sin side var utrolig nære å gjøre en eagle på siste på å gå til -18, men gjorde bare birdie oh ogaå han gikk til -17.
Det lå an til å bli et ommspill mellom tre spillere, men Fox hadde andre planer. Veteranen gjorde birdie på siste og sikret turneringsseieren på -18
Nevnte Hatton er blant de tolv rytterne som skal prøve å ta tilbake Ryder Cup-trofeét i Roma om to uker. Det var også flere Ryder Cup-spillere som preget toppen av leaderboarden og som viste at formen er på plass før Ryder Cup.
I tillegg til Hovland og Hatton havnet også Rory McIlroy, Jon Rahm, Ludvig Åberg, Sepp Straka og Tommy Fleetwood topp ti i turneringen, mens Matt Fitzpatrick og Shane Lowry (kvadruppel bogey på nest siste hull) havner rett utenfor.
picture

Konkurrentane fulle av lovord om Hovland: – Ingenting anna enn respekt

Drømmestart

Hovland fikk en drømmestart allerede på hull 1 med en birdie. På par 5-hullet det fjerde var han bare en halv rull unna å sette putten for eagle, men han fikk med seg en enkel birdie.
Etter noen birdieputter som endte opp litt kort tidligere på runden fikk han endelig i en putt fra litt lengde på hull 7 da han satte dagens tredje birdie fra ca. fem meter.
Hovland rundet på -13 etter å ha gjort et enormt par på hull 9. Ballen lå plugget i greenbunkeren, Hovland klarte å hakke ballen opp på green og fikk en parputt på rundt 7-8 meter. Nordmannen viste styrke på senket den viktige putten for å holde momentumet i runden gående og holde luken på to slag opp til lederen Tyrrell Hatton vedlike.
picture

Her sikrer Hovland karrierens største seier

Lynavbrudd

Men på hull 10 skulle derimot dagens første bogey komme for Hovland. Etter en dårlig chip som ikke en gang kom inn på green måtte han sette den neste slaget for å redde par. Det klarte han ikke.
To hull senere, på par 5-hullet det tolvte, slo han tilbake med dagens fjerde birdie.
Hovland var bedtydelig bedre fra tee på sisterunden enn tilfelle har vært de foregående rundene. Han skaffet seg flere brukbare birdiemuligheter, men ofte var han for kort på puttene.
I det Hovland hadde slått seg inn på green på det 16. hullet gikk hornet og spillet ble stoppet grunnet lyn i område rundt banen. Etter et opphold på over en time fikk spillerne komme tilbake på banen og fullføre sine runder.
Hovland gjorde par på hull 16 før han slo til med birdie på hull 17 - hans første birdie på det hullet denne uken. Hovland klatret med det opp til -14.
Men veien opp til Ryan Fox som på det tidspunktet ledet på -17 ble for lang. Hovland fullførte likevel runden og turneringen med stil med nok en birdie på hull 18 som tok han opp til en delt fjerdeplass sammen med Rahm.
Rahm dyttet derimot Hovland ned fra fjerdeplassen da han også gjorde birdie på siste hull og gikk til -16.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame