Populære sporter
All sport
Vis alt

Tung sisterunde for Hovland – antrekket vekket reaksjoner

Kristian Hennie

Oppdatert 10/03/2024 klokken 22:47 GMT+1

Viktor Hovland leverte både birdies og bogeys på sisterunden i Arnold Palmer Invitational søndag kveld norsk tid. Den norske golfstjernen fikk også oppmerksomhet for antrekket sitt på sisterunden i Orlando.

Ærlig Hovland til Discovery: – Frustrerende

  • Følg Hovland og resten av golfeliten på discovery+ gjennom hele sesongen!
OSLO/ORLANDO (Discovery):
Søndag ettermiddag slo Norges golfstjerne, Viktor Hovland, ut på sisterunden i Arnold Palmer Invitational.
Den norske 26-åringen har hatt en varierende helg på golfbanen og lå på en delt 25. plass på -1 totalt før søndagens runde, etter at lørdagen endte i fire bogeys og én birdie.
Dermed hadde den norske golfstjernen åtte slag opp til gutta i tet før siste dag på Bay Hill. Det ble derimot ingen drømmedag for Hovland i Orlando, som endte med å gå sisterunden på tre slag over par. Det betyr at Hovland endte turneringen på +2, som holdt til en delt 36. plass.
Hør hva Hovland sier til Discovery etter sisterunden i videovinduet øverst i saken!
Den amerikanske stjernespilleren, Scottie Scheffler, viste klasse på sisterunden søndag og stakk til slutt av med seieren i turneringen på overlegent vis på -15 totalt.
Schefflers prestasjon får kommentatorene til å reagere! Saken fortsetter under videoen!
picture

Stjernas prestasjon får kommentatorene til å reagere: – Maktdemonstrasjon

Opp og ned innledningsvis

Men akkurat som på både åpnings- og andrerunden denne uken, fikk Hovland en tung start i Orlando.
Etter å ha gått av med par på sisterundens første hull, la han seg opp fra fire meter på green for å redde par på hull 2. Den par-putten evnet han ikke å senke og nordmannen måtte ta til takke med en firkant på scorekorte tidlig på runden.
– Han er nok ganske klar på at det kan bli tøft utover ettermiddagen med mye vind. Så jeg tror nok hovedmålet i dag blir å klatre en del plasser, sa Discoverys golfekspert Marius Thorp underveis på «front nine».
Men Ekeberg-gutten slo raskt tilbake på Bay Hill. På hull 4 viste Hovland fram nærspillet sitt og senket rundens første birdie fra seks meter. Deretter ble det med par på det påfølgende hullet, før nok en birdie var et faktum på hull 6.
Se rundens første birdie her! Saken fortsetter under videoen.
picture

Hovland senker rundens første birdie

Når det så ut til at nordmannen hadde funnet flyten skjedde selvfølgelig det som ikke skulle skje. På par tre-hullet det 7. fant ikke Hovland green og endte i bunkeren. Derfra maktet han ikke å chippe seg inn på green og gikk til slutt av med rundens andre bogey.
– Hva er det han holder på med, med nærspillet nå da. Det er jo helt nakent det der, sa Haugsrud da Hovland ikke evnet å chippet seg inn på green fra bunkeren på hull 7.
Men den norske stjernen svarte umiddelbart, da han senket rundens tredje birdie fra 2,5 meter. Hovland avsluttet «front nine» med nok en bogey på hull 9.
Se Hovlands tredje birdie på sisterunden! Saken fortsetter under videoen.
picture

Hovland med rundens tredje birdie: – Nydelig!

– Ganske mye det

På fredagens andrerunde viste Hovland glimrende takter på «back nine», men søndag fikk han en svært tøff start på de siste ni.
Nordmannen måtte nemlig «droppe» på både hull 10 og 11, etter at han landet i buskaset (hull 10) og i vannet (hull 11). Dermed ble det en marerittstart på de siste ni med to bogeys.
På par fem-hullet det 12. gikk Hovland av med par, før han igjen måtte notere en firkant på scorekortet på det påfølgende hullet.
– Seks bogeys så langt i dag, på tretten hull. Det er ganske mye det, utbrøt Discoverys golfekspert, Henrik Bjørnstad, etter hull 13.
Etter at Hovland gikk av med par på hull 14 og 15, skulle han få seg en fin opptur på rundens tredje siste hull. På par fem-hullet det 16. slo han først et elegant utslag til høyre i fairway, før han la seg opp for eagle på green med rundt 6,5 meter til koppen. Det ble dessverre ingen eagle på nordmannen, men 26-åringen senket rundens fjerde birdie på hull 16.
Den norske golfstjernen avsluttet helgens turnering med par på både hull 17 og 18, som betyr at han til slutt endte runden på +2. Totalt ble det med ett slag over par i helgen, og i skrivende stund en delt 33. plass.
Den norske golfstjernen avsluttet helgens turnering med par på hull 17, før sisterundens sjuende bogey var et faktum på hull 18. Hovland ligger dermed på en delt 38. plass når han er ferdigspilt.

Klesvalget vekket reaksjoner

På søndagens sisterunde fikk Hovland oppmerksomhet for noe annet enn det sportslige. Av TV-bildene kunne man nemlig se Ekeberg-gutten ikledd en «knæsj rosa» bukse.
picture

Viktor Hovland i aksjon på sisterunden i Orlando.

Foto: Getty Images

Klesvalget på søndagens runde fikk flere til å reagere på X, tidligere Twitter. Blant annet sportsreporter Shane Bacon.
X-kontoen, PGA Tour Live, har også lagt ut et innlegg med tilhørende tekst: «Moteikoner».
Under Masters-turneringen i fjor fikk Hovland nettet til å koke etter klesvalget sitt. Les mer om det her.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame