Populære sporter
All sport
Vis alt

Langer ut mot PGA-touren: – Alt handler om penger

Carl Henning Biørnstad

Publisert 10/03/2024 klokken 15:38 GMT+1

PGA-touren har tatt grep etter at LIV gjorde sitt inntog i golfverden. Lucas Glover mener utviklingen går i feil retning.

Kommentatorene reagerer: – Den er heftig!

  • Søndag slår Viktor Hovland ut sammen med tidligere romkamerat Austin Eckroat kl. 16:15. Følg runden på discovery+ og Eurosport.no!
OSLO/ORLANDO (Discovery):
– Jeg liker ikke ideen i det hele tatt. Det er et egoistisk pengefokus. Alt handler om penger.
Ordene tilhører tidligere US Open-vinner Lucas Glover, som i et intervju med Golfweek langer ut mot PGA-touren.
Glover deltar denne uken i Arnold Palmer Invitational, der han etter tredje dag ligger på 39. plass - ti slag bak lederne.
Så du denne? Saken fortsetter under.
picture

Discovery eksklusivt: Slik forklarer stjernen den spesielle hendelsen

44-åringen er ikke nådig når han dreier ut om endringene PGA-touren har måttet gjøre de siste årene. Touren har nemlig stått - og står fortsatt - i en eksistensiell kabal etter inntoget av LIV i 2022.
PGA-touren har valgt å ta flere grep for å gjøre seg selv mer attraktiv for spillerne, blant annet i form av høyere pengepremier. Touren har også valgt å begrense antall spillere i Signature-turneringer, samt gjøre slik at færre ryker i cuten.
Den pågående Signature-turneringen Arnold Palmer Invitational har gått fra 120 spillere i 2023 til 69 startede i år. Samtidig var det bare 11 spillere i årets utgave som ikke klarte cuten, deriblant spillere som Collin Morikawa, Tommy Fleetwood og Kurt Kitayama.
I neste ukes The Players er det tilbake til de ordinære reglene, der feltet kuttes i to før helgen.
– Hvorfor er er det sånn at kun 50 spillere kommer med i Arnold Palmer, samtidig som vårt største «Signature event» neste uke har 144 spillere med full cut?, undrer Glover til Golfweek.
Glover ønsker også sette fokus på hvor mye spillerne faktisk tjener på å spille golf. Da noen angivelig skal ha sagt, noe spøkefullt, at det til tider var forferdelige forhold, uttalte 44-åringen tørt:
– Ja, jeg vet det, det var forferdelig, vi har en gjeng millionærer som løper rundt og kjører tre biler og spiser veldig god mat.
Fikk du med deg denne absurde sekvensen signert Jake Knapp?
picture

Kommentatorene reagerer: – Den er heftig!

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame