Populære sporter
All sport
Vis alt

Sterke reaksjoner etter at stjernen slapp unna: – Jeg prøvde ikke å jukse

Oppdatert 10/03/2024 klokken 11:35 GMT+1

Wyndham Clark (30) er på skuddhold før avslutningsrunden av Arnold Palmer Invitational, men en helt spesiell situasjon under lørdagens 18. hull har fått flere til å steile.

Discovery eksklusivt: Slik forklarer stjernen den spesielle hendelsen

  • Søndag slår Viktor Hovland ut sammen med tidligere romkamerat Austin Eckroat kl. 16:15. Følg runden på discovery+ og Eurosport.no!
OSLO/ORLANDO (Discovery):
– Jeg prøvde ikke å jukse på noe som helst måte, understreker Wyndham Clark til Discovery i intervjusonen, etter at amerikaneren hadde fullført det 18. og siste hullet på den tredje runden av Arnold Palmer Invitational.
Discovery var det eneste mediehuset som fikk Clark i tale om det som skjedde på tampen av lørdagsrunden.

Sterke reaksjoner

30-åringen havnet nemlig i roughen etter utslaget på det siste hullet, og idet han skulle gjøre forberedelsene til det andre slaget, kunne det se ut som at Clark flyttet på ballen i gresset.
Se og døm selv i videovinduet øverst i saken.
Mens de norske seerne har sovet ut etter en intens runde på Bay Hill, der Viktor Hovland leverte en skuffende 75-runde, har ikke golfverden stått stille etter den kontroversielle manøveren til Wyndham Clark.
Reaksjonene har rett og slett haglet etter hendelsen, og spesielt etter at Clark ikke fikk noe straff.

Uvitende

Mannen fra Denver bedyrer derimot sin uskyld.
– Jeg hadde egentlig ikke peilig på at dette var en sak før etterpå. De fortalte meg dette i teltet etterpå og viste meg video, men jeg er helt klar på at jeg ikke prøvde å gjøre dette med forelegg. Jeg tok enkelt og greit bare kølla ned ved ballen, men når de zoomer inn, så ser det verre ut. Verken dommerne eller de andre spillerne mente at den beveget seg, sier Clark videre til Discovery.
Flere store golfnettsider har også skrevet om dramaet i roughen, der også intervjuet til Discovery blir sitert.
Podcast-vert Dan Rapaport er enig med Clark:

Ekspert: – Burde bli straffet

Til NBC Sports forklarer PGA-tourens TV- og videografanalytiker Mark Dusbabek følgende om regelen:
– For at en ball skal bevege seg, må den ifølge definisjonen flytte seg til et annet sted. Den kan bevege seg, men så lenge den kommer tilbake til sitt opprinnelige sted, har den teknisk sett ikke beveget seg. Så når vi ser på disse opptakene, ser det ut som om den har kommet tilbake til samme sted, sier han.
Golfekspert Brandel Chamblee er rykende uenig.
– Med all respekt, så er jeg uenig med både dommerne og Wyndham Clark. Ballen beveget seg tydelig, og jeg trenger ikke video for å se at dette skjedde. Jeg mener at han burde bli straffet, understreker Golf Central-analysemannen til NBC.
Wyndham Clark kommer til å ha øynene på seg gjennom søndagsrunden, der han ligger i angrepsposisjon ett slag bak lederduoen Shane Lowry og Scottie Sheffler.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame