Populære sporter
All sport
Vis alt

Hånet «Söta lillebror» på Ullevaal: – Skal bety noe å slå Sverige

Publisert 13/06/2022 klokken 09:38 GMT+2

Leo Skiri Østigård (22) og resten av Norge stilnet svenskene på Ullevaal stadion søndag kveld. Nå mener stopperkjempen at Norge seiler opp som nye storebror i nord.

Norges nye stopperkjempe hånet svenskene: – Har ikke tenkt å tape mot dem

  • Til helgen er Eliteserien tilbake! Se Sarpsborg 08 - Strømsgodset lørdag kl. 16:00 på discovery+ og Eurosport Norge!
Med Zlatan Ibrahimović i spissen, er det ingen tvil om at Sverige de siste årene har vært et hestehode foran Norge på det aller meste i herrefotballen. Nå ser det ut som at tronen har fått en ny konge, for søndag avsluttet Norge en solid landslagsperiode med nok en seier over «Söta bror».
Eller «Söta lillebror» er vel kanskje mer riktig nå, iallfall ifølge stopperbauta Leo Skiri Østigård.
– Ja, jeg har troen på at vi er på vei til å bli den nye storebror i nord, sa 22-åringen til Discovery etter kampen mot Sverige søndag.
Se hele intervjuet i videovinduet øverst i saken.

– Det skal bety noe å slå Sverige

Til tross for at det nok en gang var Erling Braut Haaland som var Norges store spiller, kom også Leo Skiri Østigård i begivenhetenes sentrum. Like etter straffemålet til Haaland, som førte Norge opp i 2-0, pekte midtstopperen nese til den svenske fansen – før kollega Stefan Strandberg kjapt var borte og prøvde å tone ned situasjonen.
– Det skal bety noe å slå Sverige, og det har jeg nå lært at er en av de beste følelsene. Sverige har vært storebror altfor lenge, så det var ekstremt viktig for oss å slå dem, fortsatte Østigård til Discovery.
Til VG beskrev han seg selv som «en liten psycho».
– Når de melder noe til Haaland i den første kampen, da skal de få kjenne på det å tape. Jeg er en liten psycho. Hvis vi bare skal være snille gutter, kommer vi oss ikke til mesterskap, sa Østigård til avisen.
Gesten til midtstopperen falt ikke i god jord hos svenskene.
– Jeg synes det er utrolig umodent. Jeg forstår ikke hvorfor han gjør det, egentlig. Det er bare for å provosere. Det er barnslig, sa Newcastle-spiller Emil Krafth til Aftonbladet etter kampen.

Uviss framtid i møte

Leo Skiri Østigård har fått sitt virkelige gjennombrudd på det norske a-landslaget denne samlingen. Mannen fra Åndalsnes har startet samtlige kamper i midtforsvaret, tre ganger med Strandberg og en gang sammen med Andreas Hanche-Olsen.
Fasit etter fire kamper på ti dager er gledelig lesning sett med norske øyne. Tre seiere, en uavgjort og soleklar tabelltopp når det gjenstår to kamper betyr at Norge er storfavoritt til å ta seieren i Nations League-gruppa.
Og det med en midtstopper som har vært på utlån til fire ulike klubber de siste tre årene.
– Jeg har alltid hatt troen på at jeg er en god fotballspiller, så handler det om å vise seg fram og det er jeg veldig fornøyd med at jeg har fått til nå. Det blir en spennende tid framover, fortsatte Østigård til Discovery.

Napoli neste?

Østigård har den siste tiden vært sterkt linket til den italienske storklubben Napoli.
Den Brighton-eide 22-åringen spilte fire måneder på lån i Genoa denne sesongen, noe som endte med nedrykk fra Serie A. Overfor NTB sa Østigård følgende om de italienske spekulasjonene.
– Jeg har ikke tenkt altfor mye på det. Nå er det fokus på disse kampene (med Norge), og så får Jim (Solbakken, agent) ta seg av det. Når noe er konkret og klart, kan han kontakte meg. Akkurat nå er ingenting helt klart, og jeg vet ikke så mye, sa Østigård i forrige uke.
Sett denne?
picture

Normann oppsummerer «fiaskosesongen»: – Vi feilet

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame