Ustoppelige Haaland herjet med Sverige: – Har ikke ord

Oppdatert 12/06/2022 klokken 23:42 GMT+2

Erling Braut Haaland har vært i fyr og flamme på landslaget denne samlingen. Søndag kveld var intet unntak.

ULLEVAAL (Discovery):
Serbia - Norge 0-1, Erling Braut Haaland
Sverige - Norge 1-2, Erling Braut Haaland x2
Norge - Slovakia 0-0
Den norske superspissen hadde scoret alle målene i Norges vei til toppen av Nations League-gruppen før søndagens kamp. Mot Sverige skulle 21-åringen pynte ytterligere på statistikken foran et fullsatt Ullevaal.
Norge - Sverige 3-2, Erling Braut Haaland x2 og Alexander Sørloth
Et hodestøt i førsteomgang og en VAR-straffe i den andre gjør at Haaland står med fem scoringer på de fire kampene i Nations League. Totalt på landslaget har jærbuen 20 mål på 21 kamper.
– Det var en fantastisk seier. Jeg har egentlig ikke ord. Dette er første gang jeg spiller for et fullsatt Ullevaal. Å slå svenskene i min siste kamp for sesongen er stort, sier Erling Braut Haaland til TV 2.
Svenskene fikk et lite håp om poeng da Emil Forsberg reduserte til 1-2 etter timen spilt, men det lille halmstrået blåste bort da Alexander Sørloth satte spikeren i kista kvarteret før slutt.
Viktor Gyokeres reduserte på overtid, men det var for sent for svenskene, som nok en gang måtte se seg slått av erkerivalene.

– Enormt

Norge topper gruppen med ti poeng før de to siste kampene. Serbia ligger på 2. plass med sju poeng etter at de avga poeng borte mot Slovenia søndag kveld.
Sverige kan på sin side ikke ta gruppeseieren etter søndagens resultat. Naboene står med fattige tre poeng etter fire kamper.
– Ti poeng er enormt. Det kunne jeg ikke ha drømt om, egentlig. Men vi har vært gode til å mobilisere. Lysten på å vinne kamper har vært stor, sier landslagssjef Ståle Solbakken til TV 2.

Traff på byttene

Ståle Solbakkens elleve utvalgte var langt mer påskrudd fra start. Landslagssjefen gjorde seks bytter fra laget som startet mot Slovenia, og det fikk han betalt for.
Allerede etter fem minutter var Norge farlig frempå. Et hjørnespark havnet hos Mats Møller Dæhli på venstrekanten. Lysluggen klemte til. Skuddforsøket forandret retning i Stefan Strandberg, og ballen snek seg utenfor stolpen.
Så skulle Solbakkens bytter for alvor gjøre seg tellende. Etter ti minutter kombinerte Dæhli, Morten Thorsby og Fredrik Bjørkan på vakkert vis. Sistnevnte slo et innlegg fra kanten av 16-meteren. Der dukket Erling Braut Haaland opp som så mange ganger før, og stanget inn sitt 19. landslagsmål.
Mats Møller Dæhli fortsatte å briljere på venstrekanten. Etter 19 minutter dro kantspilleren seg inn i banen og sendte i vei et skudd mot det lengste hjørnet. Robin Olsen i Sveriges mål vartet opp med en god redning, men returen havnet på hodet til Sørloth.
Den høyreiste angriperen hadde hele målet gapende mot seg, men hodestøtet gikk over mål til landslagssjef Solbakkens store frustrasjon.
Rett før pause fikk gjestene en kjempesjanse. Martin Ødegaard slo en feilpasning og svenskene slo kontra. Et innlegg fra høyre fant Jesper Karlstöm like utenfor 16-meteren. Midtbanespilleren fikk god tid til å sikte. Treffet var også godt, men skuddet gikk en liten meter utenfor stolpen.

Haaland-magi

Sverige tok en alvorsprat før de gikk i garderoben, uten at det så ut til å gi umiddelbar effekt.
Kun seks minutter etter hvilen gikk Alexander Sørloth i bakken etter å ha blitt stoppet av Robin Olsen.
For tredje kamp i rad ble det VAR-dramatikken, men der Norge ikke fikk avgjørelsen med seg mot Slovenia, fikk de denne gang medhør.
Etter en videosjekk pekte dommeren på straffemerket. Norges ubestridte ener fra elleve meter satte sikkert inn sin andre for dagen.
Norge fikk ikke nyte tomålsledelsen i mer enn ni minutter. I det kampuret hadde bikket timen på Ullevaal, tente Emil Forsberg håpet for svenskene med en praktfull reduseringen.
Istedenfor at Sverige presset på redusering, skulle Norge nok en gang havne to mål foran. Med et kvarter igjen på klokka kom Erling Braut Haaland nok en gang seg fri i svenskenes 16-meter. Det første innleggsforsøket ble blokkert, men klareringen havnet på ny i beina på spissen.
21-åringen sendte ballen inn på bakre stolpe. Der ventet rekkekamerat Sørloth, som fikk en enkel oppgave med å sette inn Norges tredje.
Sørloths scoring tok luften ut av svenskene, som kom for sent i gang med sluttspurten. Fire minutter på overtid benyttet Viktor Gyokeres seg av en stygg Haaland-tabbe, og satte inn Sveriges andre.
A little too late, som de sier i England. Alle poengene ble igjen på Ullevaal.