Populære sporter
All sport
Vis alt

Roser spillerne etter kaoset: – En spesiell oppgave i en spesiell tid

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 16/11/2020 klokken 18:35 GMT+1

Leif Gunnar Smerud kan gjøre det helt store med et landslag som knapt kjenner hverandre. Foreløpig kan det skje uten en eneste fellestrening i forkant av onsdagens kamp i Wien.

Leif Gunnar Smerud

Foto: Scanpix

– Vi er veldig glade for at Smerud ønsker å ta dette ansvaret. Han kjenner spillerne godt fra før, og det er en stor fordel i en slik setting.
Det sa toppfotballsjef Lise Klaveness under mandagens digitale pressekonferanse fra Ullevaal stadion.
Klaveness, som ble hentet ut av mammapermisjon for å bistå med juridisk kompetanse under helgens landslagskaos, la ikke skjul på at det har vært en tøff helg for den opprinnelige troppen som var tatt ut til de to viktige kampene mot Romania og Østerrike.
– Først og fremst ønsker jeg å rette en stor takk til A-landslaget og Lars Lagerbäck. Ikke minst en ekstra tanke til Omar Elabdellaoui som har hatt tøffe tider etter den positive testen.
– Det er en kjensgjerning at det har vært slitsomme dager for spillerne som til slutt ikke fikk spille. Dette er konkurransehester, så det har helt klart påvirket dem, sa Klaveness videre.

– En spesiell oppgave i en spesiell tid

I tillegg til toppfotballsjef Lise Klaveness var også kommunikasjon- og samfunnskontakt i NFF Gro Tvedt Andersen, generalsekretær i NFF Pål Bjerketvedt og fungerende landslagstrener og U21-trener Leif Gunnar Smerud på plass under pressekonferansen.
Smerud roste samtidig de nye spillerne i troppen for mentaliteten de har vist det siste døgnet.
– Dette er en veldig spesiell oppgave i en spesiell tid, innledet Smerud, før han fortsatte:
– Det har vært hektisk aktivitet for å få hentet inn en tropp, og det er blitt en bra tropp. Det har vært kjekt å se måten spillerne har respondert på dette på.

– En kamp mot klokka

På pressekonferansen forklarte Smerud at det primært var han og resten av U21-teamet som valgte ut de 18 nye spillerne til kampen mot Østerrike. Til tross for at Smerud og resten av landslaget nå snart har ristet av seg søndagens elleville kaos, står utfordringene fortsatt i kø for den fungerende landslagssjefen.
Det norske «nødlandslaget» kan nemlig komme til å gå på banen mot Østerrike onsdag uten å ha trent sammen i forkant.
– Nå handler det først om å få testet og få negative tester. Det kommer til å bli en kamp mot klokka om vi rekker å få trent på tirsdag, om vi kommer ned i tide til å gjøre det, sa Smerud på pressekonferansen.
Om det ikke blir trening, kommer i det minste spillerne til å være i kontakt på andre måter fram mot kampstart.
– I tillegg trenger vi ikke å møtes fysisk, vi kan også møtes som vi gjør nå (digitalt) og prate sammen. Det kommer vi til å benytte oss av så langt det går både i dag, i morgen og inn mot kamp, fortsatte Smerud.
(Eurosport/©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame