Populære sporter
All sport
Vis alt

Forsvarer «syndebukken» Haaland: – Ingen skal ta på seg skylda

Joakim Opphus

Oppdatert 27/03/2024 klokken 00:46 GMT+1

Nok en gang så glapp en seier for Norge i sluttminuttene, mens Erling Braut Haaland beklaget etter å ha bommet sin første straffe på landslaget.

Ødegaard om mareritt-tallene: – Sprøtt

ULLEVAAL STADION (Discovery):
Norge - Slovakia 1-1 (1-0)
Etter det forsmedelige tapet mot Tsjekkia skulle Norge reise kjerringa da Slovakia gjestet Ullevaal Stadion tirsdag kveld.
Sånn ble det ikke.
For nok en gang mistet Norge seieren i sluttminuttene av kampen.
– De roter det til for seg selv, det er knapt at man tror det man ser, sa TV2-kommentator Jesper Mathisen utligningen kom i det 86. spilleminutt.

Haaland beklager

Det skjedde etter at Norge hadde dominert den første omgangen. I tillegg hadde Erling Braut Haaland bommet på et straffespark tidlig etter pause.
Etter kampen tok Norges stjernespiss på seg skylden for at det ikke ble seier denne gangen heller.
– Sorry alle sammen. Det er på min kappe at vi ikke vant i dag, skrev han på Instagram.
Alexander Sørloth forsvarer sin spisskollega.
– Vi er et lag og det er ingen enkeltpersoner som skal ta på seg skylda. Det går helt fint at Erling bomma på straffe. Vi skal uansett vinne denne kampen, sier Sørloth til Discovery etter kampen.
Se hele intervjuet med Sørloth her (Saken fortsetter under):
picture

Sørloth: – Et veldig dumt mål å slippe inn

Ødegaard: – Sprøtt

Slovakias utligningsmål kom i det 86. spilleminutt. Dette var åttende gang det norske herrelandslaget slapp inn etter 80 spilte minutter på de siste 12 månedene.
– Vi må løse det før alvoret braker løs i høst. Det er ingen grunn til at det burde blitt spennende i dag. Denne kampen burde vært punktert for 100 år siden, sa Solbakken til TV 2.
– Vi burde ha vunnet kampen komfortabelt, sier kaptein Martin Ødegaard til Discovery og øvrig presse i mixedxone etter kampen.
– Jeg har ikke noe godt svar på det egentlig. Det er nesten litt sprøtt, sier kapteinen om at så mange av baklengsmålene kommer de siste ti minuttene av kampen.
Se presseseansen med Ødegaard i mixedzone i toppen av saken.
På spørsmål om hvor mye av de sene baklengsmålene er mentalt eller bare slitne bein sier Sørloth følgende til Discovery:
– Det er kanskje en kombinasjon av begge deler. Samtidig så skal vi klare å drepe ballen før de det gjenstår ti minutter. Det skal gå an å vinne fotballkamper selv om vi slipper inn ett mål.
Moi Elyounoussi mener også det er kamp som burde vært avgjort tidlig.
– Vi skaper mer enn nok sjanser, spesielt i første omgangen hvor vi dominerer. Det gjelder å ha det «killerinstinktet» og drepe kamper tidligere, sier Elyounoussi til Discovery.
Se hele intervjuet med Elyounoussi her (saken fortsetter under):
picture

Savnet norsk «killerinnstinkt»: – Har nok av spillere som kan

Norge-dominans

Norge dominerte ballinnehavet og skapte de største sjansene det første kvarteret på Ullevaal. Det skulle ikke ta lang tid før Solbakkens menn fikk hull på byllen.
18 minutter inn i kampen satt den første scoringen. Et hjørnespark fra Ødegaard ble stusset på første stolpe og endte etter litt klabb og babb i foten Alexander Sørloth. Villarreal-spissen fikk kriget inn 1-0.
– Norge er desidert det beste laget så langt, og har full kontroll på kampen, sa TV2-kommentator Jesper Mathisen.
Slovakia fikk knapt låne ballen den første halvtimen, mens Norge spilte seg til flere enorme målsjanser.
Først var det Ødegaard som smalt ballen i tverrliggeren, før Bobb fikk to gode muligheter å doble ledelsen, begge gangene etter et utsøkt kombinasjonsspill innenfor Slovakias 16-meter.
– De henger rett og slett ikke med, sa TV2-kommentator Øyvind Alsaker om de slovakiske statistene.
På overtid av første omgang trodde Sørloth at han hadde satt sin andre for kampen, men etter en dytt i ryggen av trønderen ble målet annullert, og lagene gikk til pause med 1-0.
– Det er en skandale at dommeren ikke gir det målet, sier en frustrert Sørloth til Discovery etter kampen.

Straffebom av Haaland

Andre omgang var ikke mer en fem minutter gammel da Norge fikk straffe etter at Moi Elyounoussi ble revet i bakken. Men på fra ellevemetersmerke klarte ikke den så normalt sikre Haaland å lure slovakiske Marek Rodak som kastet seg så lang han var helt nede ved stolperota.
– For en redning, utbrøt Alsaker.
Dette var stjernespissens første straffebom på A-landslaget.
Før oppgjøret mot Slovakia, stod han med fem av fem fra straffemerket med flagget på brystet.
Norge fortsatte å dominere kampbildet og slovakerne ble bare mer og mer frustrert. Det gikk til tider ut over norske spillere med noen sene taklinger.
– Denne kampen burde vært avgjort på dette tidspunktet, men vi har skuslet bort for mange store sjanser, kommenterte Alsaker etter timen var passert.
Solbakken valgte så å gjøre flere bytter. Ut gikk en målløs Haaland, Oscar Bobb, Mohamed Elyounoussi og Fredrik Bjørkan. Inn kom Jørgen Strand Larsen, David Møller Wolfe, Kristian Thorstvedt og Antonio Nusa.
Slovakia var nærmere scoring i andreomgang og med bare enn 1-0-ledelse levde de norske spillerne farlig ved et par anledninger.
Til slutt røk også nullen.
Som tilfelle har vært så ofte under Ståle Solbakken så glapp seieren nok en gang på tampen av kampen da Ondrej Duda mot tre-fire Norge-forsvarere rundt seg banket inn 1-1 i det lengste hjørnet.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame