U21-landslagstrener Leif Gunnar Smerud skal lede laget som reiser til Østerrike. De utvalgte spillerne skal møtes på Gardermoen, der de skal innlosjeres på flyplasshotell og koronatestes, før de samlet reiser til den østerikske hovedstaden tirsdag.
– Det har vært hektisk aktivitet for å få hentet inn en tropp, og det har blitt en bra tropp. Det har vært kjekt å se måten spillerne har respondert på dette på, sa Smerud på mandagens pressekonferanse.

– En kriger

UEFA Nations League
«Reservene» viste seg tilliten verdig: – En magisk følelse
12/06/2022 KLOKKEN 20:57
Under mandagens pressekonferanse forklarte Leif Gunnar Smerud at det primært var han og resten av trenertemaet på U21-landslaget som valgte de 18 "nye" a-landslagsspillerne.
Viking-spiller Veton Berisha er eneste Eliteserie-spiller som er tatt ut i troppen. Berisha ble smittet av koronaviruset i midten av oktober, og det er derfor Viking-spissen nå har fått muligheten på landslaget.
– Først og fremst er Veton tatt ut fordi han er en veldig god spiller. I denne situasjonen er det sånn at han, ettersom det er såpass kort tid siden han ble smittet av viruset, ikke trenger å gå i karantene når han reiser tilbake til Norge. På den måten påvirker ikke dette det norske seriespillet, noe som var utgangspunktet i uttaket, sa Smerud på pressekonferansen, som samtidig avkreftet at noen andre Eliteserie-spillere var aktuelle.
Veton Berisha står med fire A-landskamper for Norge, alle i 2016.
– Han er en kriger. Jeg er nesten glad for at han har hatt korona, så han får vært med oss nå, smiler Smerud.
Eurosport har ikke lykkes i å komme i kontakt med Veton Berisha i kjølvannet av landslagsuttaket, men til NTB sier Viking-spilleren at han ser fram til muligheten.
– Det er selvfølgelig veldig kjekt å bli tatt ut igjen etter mange år ute. Det er også gøy å kunne stille opp i en så krevende situasjon som vi er inne i nå. Jeg gleder meg utrolig mye til kamp, sier Viking-spilleren til NTB.

Smeruds utvalgte

Keeper:
Anders Kristiansen (Saint Gilloise)
Per Kristian Bråtveit (Djurgården)
Forsvar:
Andreas Vindheim (Sparta Praha)
Julian Ryerson (Union Berlin)
Andreas Hanche-Olsen (Gent)
Ruben Gabrielsen (Toulouse)
Jørgen Skjelvik (Odense)
Daniel Granli (Aalborg)
Midtbane:
Fredrik Ulvestad (Djurgården)
Tobias Børkeiet (Brøndby)
Kristian Thorstvedt (Genk)
Sondre Tronstad (Vitesse)
Håkon Evjen (AZ Alkmaar)
Ghayas Zahid (APOEL Nicosia)
Mats Møller Dæhli (Genk)
Kristoffer Askildsen (Sampdoria)
Angrep:
Jørgen Strand Larsen (Groningen)
Veton Berisha (Viking)
UEFA Nations League
Vil jobbe med hodene før kampen mot «Söta Bror»: – Grøten er litt tyngre å tygge
10/06/2022 KLOKKEN 12:23
UEFA Nations League
Stopperkrise for Sverige før Norge-møte: Henter inn RBK-spiller
10/06/2022 KLOKKEN 07:53