Håkon Evjen har hatt et svært spontant og uforutsigbart siste døgn.
Søndag fikk den tidligere Bodø/Glimt-spilleren beskjed om at han er tatt ut til Leif Gunnar Smeruds A-landslagstropp, og i underkant av et døgn senere er narvikværingen nå på plass på Oslo Lufthavn. Der skal han og resten av laget oppholde seg i karantene på hvert sitt hotellrom, før de tirsdag reiser videre til Wien.
– Dette er selvfølgelig veldig kult. Det har gått fra null til hundre det siste døgnet, og det er liten tvil om at dette er stor stas, sier AZ Alkmaar-spilleren til Eurosport.no på telefon fra hotellrommet på flyplassen.
VM-kvalifisering
«Sønner av Drillos» gjorde jobben for Norge – Haaland ble historisk
07/09/2021 PÅ 20:39

Smittet av korona

AZ Alkmaar er at av lagene i Nederland som har vært hardest rammet av korona. I midten av oktober ble det meldt at 13 spillere fra førstelaget testet positivt på viruset, og AZ var blant annet nødt til å reise med en svært smal tropp til Europa League-møtet med Napoli i Italia.
Det har tidligere ikke vært kjent om Fredrik Midtsjø, Jonas Svensson eller Håkon Evjen var en av de 13 spillerne, men mandag bekrefter Evjen overfor Eurosport at han var en av de smittede.
– Ja, jeg var smittet tidligere i år. Det har vært mye styr i klubben med mange smittetilfeller, sier 20-åringen.
– Jeg fikk 90 minutter i en treningskamp mot Ajax for ikke så lenge siden, så det er veldig fint å være tilbake i spill igjen, legger han til.
Den tidligere Glimt-kometen forklarer at han kun hadde lette symptomer.
– Jeg mistet smaks- og luktesansen min, så det var tydelig merkbart. Utenom det følte jeg meg fin, forteller Evjen til Eurosport.

Ingen kasteball

Nå skal altså mannen fra Narvik ta del i sin første A-landslagskamp. Evjen står med åtte kamper på det norske U21-landslaget, som til vanlig ledes av «nødlandslags»-trener Leif Gunnar Smerud.
20-åringen er en av 13 debutanter i Smeruds tropp til kampen mot Østerrike, men Evjen selv er sterk i troen på at det nykomponerte laget kan slå godt fra seg på den stre scenen i Wien.
– Det er mange nye spillere, men flere av oss kjenner hverandre godt fra før, så jeg tror ikke relasjonene blir noe problem. Jeg har fullstendig troen på at vi kan få med oss et godt resultat fra Østerrike-kampen, forteller han til Eurosport.no.
Eurosport har også vært i kontakt med tidligere Stabæk-kaptein, og nåværende Gent-spiller, Andreas Hanche-Olsen, men 23-åringen ønsket ikke å uttale seg om uttaket per nå.
VM-kvalifisering
Utestengt mot Nederland: – Veldig rart
30/03/2021 PÅ 21:36
VM-kvalifisering
Bengts analyse: – Bestod testen i å gjøre drittjobben
30/03/2021 PÅ 21:27