Molde - Hoffenheim 3-3 (1-3)
Noen solskinnsdager finnes det i fotball, og for Molde sin del ble det som i utgangspunktet var en svak kamp, en enorm opptur for Erling Moe og resten av «hjemmelaget».
I hovedrollen: En som har blitt skrytt opp i skyene allerede før han hadde entret en fotballbane i helblått, David Datro Fofana.
UEFA Europa League
Klar beskjed fra Moe: – Regelen er utdatert
18/03/2021 PÅ 06:26
Den 18 år gamle angrepsspilleren hadde tilbud fra både Frankrike og Nederland, men valgte altså å reise til Norge og Molde.
Nå kan det vise seg at Molde virkelig har skutt en ivoriansk gullfugl.
Etter kun ni minutter på banen for Erling Moes Molde, var Fofana sist på ballen og sendte et ellers svakt Molde-lag til himmels med 3-3-scoringen et drøyt kvarter før slutt.

Mental styrke

Kampen sett under ett var derimot ingen stor forestilling av Molde.
– Molde må være glade for at de kommer unna med klønhet og sløvhet foran eget mål i dag. Linde har noen viktige redninger på kritiske tidspunkt, noe som får Molde på rett spor i den andre omgangen, sier Eurosports fotballekspert Bengt Eriksen.
– Når det er sagt, så viser Molde flere styrker utover i kampen. De drar opp flere gode angrep, og de viser en mental styrke ved å sende flere mann i angrep når de ligger under, legger han til.
På 1-3 til Hoffenheim kunne Munas Dabbour øke ledelsen fra straffemerket, men skuddet ble stoppet mesterlig av Andreas Linde, og det var på mange måter der det hele snudde for Moldes del på denne smått utrolige kvelden i Spania.
– Fotballens natur er slik at det er en innsprøytning når keepere redder straffe. For oss var det med på å redde dagen, svarer Moe på spørsmål fra Eurosport, under den digitale pressekonferansen etter kampslutt.
– All honnør til keeperne og keepertrenerne som har finstudert straffene til Dabbour. Visste at den kom i det hjørnet der, så det var nydelig research, legger han til.

Tre mål i sekken

På pressekonferansen før oppgjøret i Spania uttrykte Erling Moe skepsis til bortemålsregelen når lag – deriblant Molde – ikke får den hjemmefordelen som vanligvis er der. Etter 3-3-kampen i Villareal fikk Moe på ny spørsmål om regelen, og denne gangen måtte Molde-sjefen trekke på smilebåndet.
– Sånn som verden har blitt, så harmonerer det ikke med min rettferdighetssans at den regelen skal være der, men sånn er det bare, svarer han smilende.
Treneren legger også til at han er skuffet over måten laget han slipper inn mål på.
– De målene vi slipper inn i dag må vi ta på vår kappe. Det er for store avstander, og der må vi nesten bare si at vi trengte den førsteomgangen til å bli litt varmere i trøya, forteller Moe.
Med 3-3 før det avsluttende møtet i Hoffenheim, er Molde nå nødt til å vinne bortekampen for å avansere.
– Det blir en knalltøff kamp i Tyskland, det vet vi, men muligheten er der. Kampen lever, og det er vi veldig fornøyde med, legger han til.
Slik stilte lagene:
Molde (4-2-3-1): Linde - Holmgren Pedersen, Bjørnbak, Gregersen, Haugen - Aursnes, Ellingsen - Bolly, Eikrem, Ulland Andersen, Sigurdarson
Innbyttere: Ranmark Eriksen, Petersen, Sinyan, Ugelvik, Risa, Breivik, Christensen, Knudtzon og Fofana.
Hoffenheim (3-4-1-2): Baumann - Adams, Vogt, Richards - Gacimovic, Rudy, Samassekou, John - Baumgartner - Bebou, Dabbour
Innbyttere: Penkte, Bogarde, Grillitsch, Kaderabek, Adamyan, Beier og Rutter
UEFA Europa League
Molde-tap etter tabber og utvisning: – Frustrerende
11/03/2021 PÅ 21:50
UEFA Europa League
Ønsket ikke Granada – håpet på to andre lag
26/02/2021 PÅ 14:47