På pressekonferansen før Hoffenheim-kampen friskmeldte Molde-trener Erling Moe nyinnkjøpte Björn Bergmann Sigurdarson til oppgjøret.
– Björn er klar, ja, så får vi se om det blir 90 minutter. Han har sett skikkelig pigg ut, så er planen at Fredrik Aursnes tar med seg pisken der ute, sa en smilende Moe og henvendte seg til sidemannen på podiet, midtbanemannen Fredrik Aursnes.
Eliteserien
Se høydepunktene: Tre kanonkuler da Tromsø slo KBK
4 TIMER SIDEN
Og det er også ankepunktet mot 29-åringen. Han slet – som tidligere – periodevis med skader etter comebacket på Åråsen i fjor sommer, og endte med en kamp fra start og seks innhopp i opprykkssesongen. Han scoret ett mål.
– De kan forvente mye av ham, hvis de passer på det med kampbelastnignen og skadesituasjonen. Han så blytung ut da han var i Lillestrøm. Det har vært mye småskader, og han har vel ikke direkte herjet i Russland heller. De har for så vidt tropp til å passe på bruken, for han må være frisk og trent, sier Eurosport-ekspert Joacim Jonsson.

Kaninen opp av hatten

Det er i forrige ukes Indre bane-podcast at han får spørsmålet om spissen, og der trekker han også frem at han ikke er noen notorisk målscorer. Det diskuteres hvorvidt islendingen, som har to perioder i Molde bak seg tidligere, virkelig er å dra kaninen opp av hatten for en gulljagende klubb.
– Kaninen kan fort være Fofana, sier Jonsson om den 18 år gamle ivorianeren David Datro Fofoana, som ifølge Romsdals Budstikke hadde tilbud fra både Frankrike og Belgia før han valgte å skrive under på en fireårskontrakt med Molde.
– Det er sjelden jeg har hørt så mye om en spiller. Jeg har ikke sett ham selv, men jeg har pratet med flere, uavhengig av hverandre. Det er synonymt: Det kan blir et supersalg. Han er bare 18 år og kan dominere i Eliteserien allerede i år. Krepin Diatta gjorde vel kanskje noe lignende. Han her skal være nesten enda skarpere. Så jeg er jo spent, er han så sjukt god? spør Jonsson ut i luften.
– Jeg har enorme forventninger. Helt ville forvetninger, konkluderer han.
En av dem som har fått sett ham på nært hold, er lagkamerat Fredrik Sjølstad.
– Jeg har sett litt. Han ser veldig spennende ut. Han kommer fra ikke all verdens nivå, men han har noe ved seg. Det kan bli veldig spennende å se hva han kan få ut, sier Sjølstad til Eurosport.
Den anvendelige midtbanespilleren jobber for tiden med å trene seg opp igjen etter nok en skade, og også han er spent på hva unggutten i angrepet kan utrette fremover.
– Jeg regner med at han trenger litt tid. Det er ikke så lett å komme rett til Norge fra Afrika. Men jeg ser at han har noe spesielt ved seg, så han kan fort slå til allerede i år, han. Men det er helt umulig å spå, jeg tror klubben tenker litt lenger med ham og at det er et langsiktig prosjekt.

Flere tunge frafall

Molde må klare seg uten viktige brikker som Eirik Hestad, Ohi Omoijuanfo og Etzaz Hussain, i tillegg til Sjølstad som er igjen i Norge, i kveldens Europa League-kamp mot tyske Hoffenheim.
– Vi har gjort det vi kan gjøre. Vi skulle jo egentlig møte Rosenborg også, men den ble dessverre avlyst. Jeg synes det har sett bra ut, men det er vanskelig å si, ettersom det er en stund siden vi har spilt kamper.
Det har vært gjengs i hele Fotball-Norge med avlyste treningskamper, men Molde har i utgangspunktet fått tillatelse til å spille treningskamper fordi de skal ut i viktige Europa-kamper.
– Vi har vært heldige som har kunnet spille. Men så det er jo litt viktigere for oss akkurat nå siden vi har kamp nå. Hoffenheim er godt lag, og jeg har sett dem i Bundesliga.
– Men vi har jo hjemmebanefordel, da, sier Sjølstad og ler.
Resten av laget er på tur, ettersom hjemmekampen på grunn av koronarestriksjoner ble flyttet til Spania. Kampen spilles på Estadio de la Ceramica, som er hjemmebanen til Villareal.
Det var aktuelt at han skulle bli med på turen, men etter en vurdering falt de ned på at det var bedre for ham å bli hjemme og fortsette med opptreningen og unngå karanene ved hjemkomst og den biten der.
– Jeg har sett en del av Hoffenheim, som er et veldig bra lag, men hvis vi har en topp dag kan det absolutt være muligheter.
Eliteserien
Se høydepunktene: Jerv slo Lillestrøm etter omdiskutert straffespark
4 TIMER SIDEN
Eliteserien
Se høydepunktene: Haugesund slo Aalesund etter enormt sjansesløseri
I GÅR PÅ 16:33