• Se Europa League: Östersund - Arsenal 15. februar klokken 19.00 på Eurosport Player og MAX
Britiske medier rapporterte fredag at Sanchez skal ha forbrutt seg mot reglene som forplikter idrettsutøvere til enhver tid å oppgi hvor de befinner seg, slik at dopingkontrollørene uanmeldt skal kunne gjennomføre en dopingtest.
Samme dag som Sanchez fullførte sin mye omtalte overgang til Manchester United, skal chileneren ha misset en dopingprøve.
Allsvenskan
Spilt med flere verdensstjerner – nå har han satt seg et uvanlig mål
11/04/2021 PÅ 16:29
– Det var bare en dum dag for Alexis å skulle bli testet, sa Arsenal-manager Wenger da han møtte pressen fredag.
– Intensjonen til Alexis var ikke å gjemme seg unna, og vi har heller ingenting å skjule, fortsatte franskmannen.
Mye tyder på at opplysningene om hvor Sanchez befant seg ble endret i forbindelse med overgangen til United mandag. Samtidig var chileneren teknisk sett fortsatt Arsenal-spiller.
Wenger mener det administrativt sett var Arsenals skyld at dopingjegerne ikke fant stjernesigneringen der de trodde.
– Mandagen var en travel dag for Alexis Sánchez. Det var mye som skjedde. Papirarbeidet skulle gjøres unna og han skulle flytte, sa franskmannen.
  • Se Europa League: Östersund - Arsenal 15. februar klokken 19.00 på Eurosport Player og MAX

Tror Özil blir

Spekulasjonene rundt framtiden til Sanchez har pågått i lang tid. Chileneren hadde kontrakt med Arsenal som utløp til sommeren. Det samme har tyske Mesut Özil. Wenger tror sistnevnte blir i klubben.
– Vibbene jeg får med hensyn til hvor dedikert han er, hvor fokusert han er og viljen til oppnå resultater med laget, forteller meg at han oppfører som en person som er fullt fokusert og klar til å forplikte seg, sa Wenger.
– Når det er sagt, er kontraktsforhandlingene som de er. Vi er ikke nær nok en avtale til å fortelle der at «ja, han blir», tilføyde franskmannen.
Han hevder han verken er optimistisk og pessimistisk med hensyn til tyskeren framtid.
Wenger sa videre at en avtale om en overgang for Pierre-Emerick Aubameyang fra Borussia Dortmund er langt unna, men hintet likevel om nye signeringer i januarvinduet.
Wenger trenger enda flere strenger å spille på i jakten på en mesterligaplass.
  • Se Europa League: Östersund - Arsenal 15. februar klokken 19.00 på Eurosport Player og MAX

Aubameyang-jakt

Arsenal-manageren bekrefter at klubben er i forhandlinger med Dortmund om stjernespissen Aubameyang, men sier at de er langt unna en avtale.
Bundesligaklubben ønsker 70 millioner euro, men den engelske klubben har foreløpig ikke strukket seg så langt. De siste rapportene sier at Borussia har avvist et bud på 58 millioner.
– Vi beholder våre spillere. Vi har fått (Henrikh) Mkhitaryan og mistet Sanchez, så troppen vår er stabil, sa Wenger, som var hemmelighetsfull med tanke på om det kan skje noe mer i dette overgangsvinduet.
– Det er mulig, men vi er akkurat nå ikke i nærheten, sier franskmannen og gjør det klart at han ønsker å beholde Olivier Giroud, som har vært linket til flere klubber.
– Kommer ingen inn, går ingen ut. Kanskje en eller to unge spillere får gå på lån, men de erfarne spillerne vil bli så lenge det ikke kommer noen nye inn, sier han.
– Olivier får definitivt flere kamper for oss, men han kan også forlate oss dersom det kommer en ny spiller inn.
(©NTB)
UEFA Europa League
Historien gjentok seg for Molde: Falt sammen etter imponerende åpning
26/11/2020 PÅ 19:45
UEFA Europa League
Fortsatt usikkerhet rundt Molde-profilens skade: – Vil gjøre undersøkelser
25/11/2020 PÅ 20:24