Oppdatert 06/10/2022 klokken 22:53 GMT+2

Kjetil Knutsen var fokusert på spesielt én ting før møtet med Arsenal, men Premier League-lederen fortsatte sin vanvittige trend.

Fabio Vieira etter å ha satt inn 3-0

LONDON (Discovery):
Arsenal – Bodø/Glimt 3-0
En forrykende førsteomgang var nok til at det aldri ble de mange tusen tilreisende fra Bodø hadde drømt om. For selv om gjestene var forberedt på det, fortsatte Arsenal sin imponerende måter å starte kamper på.
Og det var også Kjetil Knutsen opptatt av å snakke om før torsdagens storkamp.
– Det er viktig å snakke om det, være forberedt på det. Både trøkket fra tribunen og at de ønsker å gå ut med den høye intensiteten, sa Glimt-sjefen på onsdagens pressekonferanse.
Men til tross for fokuset på å hindre en pangstart fra Arsenal - laget som scorer mest i Premier League de første 30 minuttene - hjalp det lite. Hjemmelaget ledet 2-0 da halvtimen var passert, og det kunne stått mer da dommeren blåste av etter de første 45.
– Vi ser litt redde ut. Vi tør ikke være oss selv, sa Knutsen til Viaplay i pausen.

Forvandlet etter hvilen

Og Glimt-sjefen må tydeligvis ha trykket på de riktige knappene i garderoben. For etter hvilen var Glimt plutselig helt på høyde med Premier League-lederne, og hadde muligheten til å redusere flere ganger.
Amahl Pellegrino hadde gjestenes største mulighet da han ble hindret av en god redning fra Matt Turner i Arsenal-målet, men også Runar Espejord og Ulrik Saltnes var farlig frempå.
I stedet var det Arsenal som punkterte kampen da Martin Ødegaard-erstatter Fabio Vieira satte inn 3-0 fem minutter før slutt. Portugiseren hadde også flere gode muligheter før det, samt en målgivende til Rob Holding på 2-0-målet.
Slik var kampen:
Hjemmelaget tok som ventet kommandoen fra start og presset Bodø/Glimt langt tilbake i banen fra første minutt. Etter åtte minutter kom kampens føste store sjanse, da Martin Ødegaard-erstatter Fabio Vieira blåste ballen over fra bare et par meter.
Glimt kom etter hvert mer med, men når kampen så ut til å ha roet seg, smalt det fra vertene. Gabriel Martinelli tok med seg ballen og la ut til Kieran Tierney, som fyrte av på direkten i stolpen. På returen var Nketiah på rett plass til rett tid, og kunne enkelt bredside inn 1-0.
Mnutter senere var Arsenal nære på å doble. Marius Lode spilte bort ballen på egen halvdel, og Fabio Vieira ble tredd igjennom på direkten. Men alene med Nikita Haikin brant Ødegaard-erstatteren sin andre store sjanse for dagen.
Da var det greit for portugiseren at det stod 2-0 sekunder senere. Den påfølgende corneren ble klarert tilbake der den kom fra, og på innsvingeren fra Vieira steg Rob Holding høyest og stanget ballen i nettet. Ulrik Saltnes ville ha frispark i duellen i forkant, men dommeren var ikke enig.
Ødegaard-erstatter Vieira fortsatte å være i begivenhetenes sentrum, for like før pause fikk portugiseren sin tredje store mulighet. Ballen datt til ham helt alene på rundt ti meter, men skuddet gikk utenfor.
Kjetil Knutsen hadde nok å si til sine utvalgte etter de første 45, men pausepraten ga ingen umiddelbar effekt. Arsenal gikk rett i angrep og bare en sterk redning fra Nikita Haikin hindret Granit Xhakas skuddforsøk.
Det tok 50 minutter før Glimt fikk sitt første skudd på mål, men det ble dog starte på en god Glmt-periode. Hugo Vetlesens skudd ble enkelt å håndtere for Arsenal-keeper Matt Turner. Like etter var Runar Espejord nære på å få tåa på et innlegg fra Joel Mvuka, før en Glimt-overgang endte med at Ulrik Saltnes avsluttet over.
Så kom gjestenes første store sjanse, da Amahl Pellegrino fikk avsluttet fra skrått holde inne i sekstenmeteren. Turner fikk såvidt en hånd på ballen.
Det var tydeligvis nok for Arsenal-manager Mikel Arteta, som valgte å sette inn Martin Ødegaard, Gabriel Jesus og Bukayo Saka like etter. Ødegaard presenterte seg da han driblet seg gjennom og serverte Gabriel Jesus, men den brasilianske stjernespissen klarte ikke ta vare på det strålende forarbeidet.
I stedet inntok Jesus rollen som servitør da han herjet på venstresiden og serverte Vieira foran mål, som kunne sette inn sitt andre og Arsenals tredje.
Ulrik Saltnes hadde en enorm mulighet til å pynte på resultatet på overtid, men Arsenal-forsvarerne fikk klarert på streken.