Målfest for ungt Arsenal i Hviterussland

Mikael Harstad Groven

Oppdatert 28/09/2017 klokken 21:05 GMT+2

Et reservepreget Arsenal avgjorde kampen mot BATE Borisov på de 25 første minuttene.

Theo Walcott

Et ungt Arsenal-mannskap hadde ingen problemer med å vinne sin andre kamp i Europa League torsdag. Borte mot BATE Borisov ble det 4–2 til London-klubben.
Det ble en målrik første omgang på Borisov Arena i Hviterussland. Før halvtimen var spilt lå fire baller i nettet, tre av dem for Arsenal.
Arsenal-manager Arsène Wenger mønstret et ungt mannskap borte mot BATE Borisov torsdag. Ainsley Maitland-Niles, Joseph Willock og Reiss Nelson er tre av morgendagens stjerner som fikk tillit fra start, men det var en mer kjent dou som sto bak Londonsklubbens første mål.
(saken fortsetter under bildet)
Jack Wilshere kom seg fri på høyrekant og la inn til Theo Walcott som fikk headet ballen bak BATES keeper. Samme mann la på til 2–0 etter en skikkelig keepertabbe av Dzyanis Scherbitski i BATE-målet. Han sendte ballen til Walcott, som sto alene på sekstenmeteren, som fikk en enkelt jobb med å doble ledelsen.
Forsvarsspiller Rob Holding la på til 3–0 etter en corner, mens Mirko Ivanić scoret vertenes første mål like etter. Og da var fortsatt ikke halvtimen passert.
De siste 15 minuttene av omgangen bød på flere gode sjanser til begge lag, selv om det var gjestene fra London eide ballen mest. Men lagene gikk til pause på stillingen 3–1 til Arsenal.
(saken fortsetter under videoen)

Straffe

Olivier Giroud økte Arsenals ledelse fra straffemerket like etter pause. Dommeren på straffemerket uten at noen helt skjønte hvorfor, og BATEs Stanislaw Drahun fikk gult kort i situasjonen. Straffen ble uansett satt sikkert i mål.
Jubel steg i taket da BATE reduserte til 2–4 ved Mikhail Gordeichuk etter en retur fra Arsenal-keeper David Ospina. Det tente et lite håp for det hviterussiske laget, som presset på for ytterligere en redusering. Arsenal holdt unna uten altfor store problemer, kampen vippet litt fram og tilbake, og ebbet ut med 4-2-seier til engelskmennene.

Topper gruppa

I den andre kampen i gruppe H, vant Røde Stjerne 1–0 borte mot Köln. Richmond Boakye ble matchvinner for gjestene etter 30 minutters spill.
Arsenal topper europaligaens gruppe H med seks poeng etter to kamper. Røde Stjerne ligger som nummer to med fire poeng. BATE og Köln ligger på de to sisteplassene med henholdsvis ett og null poeng.
Tredje runde spilles 19. oktober. Da tar BATE imot Köln, mens Arsenal spiller borte mot Røde Stjerne.