AZ Alkmaar har tatt turen til Bodø, og skal forsøke å stoppe det nordnorske toget som har dundret gjennom Europa de siste månedene.
Det nederlandske laget har i likhet med Bodø/Glimt imponert i den nye Europa-turneringen. Etter seks spilte Conference League-kamper, står AZ Alkmaar med fire seire og to uavgjort.
UEFA Europa Conference League
Roma sponser finalebillett til fansen som så ydmykelsen på Aspmyra
06/05/2022 PÅ 13:32
I hjemlig liga har de også vist fryktinngytende form. I Eredevisie er AZ Alkmaar ubeseiret på 14 kamper.
Selv om AZ står med en brutal rekke i den nederlandske serien, tror den norske Eredivisie-spilleren Jørgen Strand Larsen at det er Bodø/Glimt som vil trekke det lengste strået.
– Jeg ble glad da Bodø/Glimt trakk AZ, for det kommer til å bli en jævlig kul match både hjemme og borte. Jeg snakket med mine nederlandske kompiser her om dagen, og jeg sa at jeg er ganske sikker på at Bodø/Glimt kommer til å vinne, forteller den norske angriperen til discovery.
De nederlandske kameratene til Groningen-spissen delte ikke meningen, men Strand Larsen tror at Bodø/Glimts spillestil kan straffe AZ Alkmaar knallhardt.
– De sa «Nei, det kommer aldri til å skje. AZ er i kjempeform», men måten Bodø/Glimt spiller på nå og måten de har spilt på siste årene … De har mistet masse spillere, men likevel så kommer det inn nye spillere som leverer på samme nivå, så jeg tror Bodø/Glimt tar det. AZ løper mye, er tøffe å spille mot og bra med ballen, men klarer du å straffe dem der de ikke er så bra, så har de en veldig god mulighet.
Den 22 år gamle haldenseren peker på flere områder der Bodø/Glimt kan vinne kampen.
– AZ er ikke det laget som klarer å sette det beste høye presset eller vinne ballen høyt oppe. Folk blir litt halvhøye i presset og da er Bodø veldig gode på å spille seg ut og finne rom, så jeg tror det kan bli med en veldig kul match. Det er ikke umulig at de tar seg videre fra den kampen der, understreker Strand Larsen.
LES OGSÅ: Jørgen Strand Larsen har aldri følt seg bedre: – Jeg tror alle har godt av litt motgang

– Underdogs

– Vi er veldig stolte av å være i en sluttspillskamp i Conference League. Det er en historisk kamp for Bodø/Glimt, og så vet vi at vi møter et topplag fra Nederland som er i veldig god form, sa Kjetil Knutsen om torsdagens motstander på pressekonferansen dagen før kamp.
Til tross for at Bodø/Glimt møter tøff motstand, har de tidligere vist at de kan hamle opp med storklubber. Tidligere har bodøværingene beseiret AS Roma hjemme på Aspmyra. I tillegg smadret de Celtic 5-1 sammenlagt for å komme seg til åttedelsfinalen.
Knutsen var klar på at Bodø/Glimt vil spille som Bodø/Glimt uavhengig av hvem som står på motsatt banehalvdel.
– Kanskje er de favoritter og vi litt underdogs, men det er en situasjon vi er ganske kjent med. Det endrer ikke inngangen vår til hvordan vi ønsker å spille kampen eller hvordan vi ønsker å angripe kampen.
I likhet med Jørgen Strand Larsen, har Knutsen og resten av Bodø/Glimt-laget funnet svakheter hos AZ Alkmaar.
– Vi vet at vi møter et hardtarbeidende og fysisk lag som er veldig god i presspillet sitt, veldig god i gjennvinningsspillet sitt, men som veldig mange andre lag har svakheter som vi føler vi har identifisert. Vi skal prøve å utnytte dem, fortalte Knutsen.
Sett denne?

Kongen av OBOS-ligaen tilbake med spektakulær scoring: – En perle!

UEFA Europa Conference League
Reagerer på forskjellsbehandling: – Så urimelig at det ikke går an å ta alvorlig
15/04/2022 PÅ 08:15
UEFA Europa Conference League
Mourinho etter avansementet: – Det var ingen kamp
14/04/2022 PÅ 21:26