Populære sporter
All sport
Vis alt

Kjetil Knutsen utelukker ikke Bodø/Glimt-retur for Erik Botheim: – Vi er i dialog

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 09/03/2022 klokken 15:17 GMT+1

Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen er glad for at Erik Botheim har valgt å trene med klubben, men mener det er for tidlig å si om det blir en avtale mellom partene.

Erik Botheim

Foto: NTB

Erik Botheim forlot Bodø/Glimt tidligere i vinter, men på grunn av konflikten mellom Ukraina og Russland er kontrakten hans med russiske Krasnodar suspendert.
Nå er Botheim tilbake i Bodø. 22-åringen trener for øyeblikket med sin tidligere arbeidsgiver for å holde seg i form.
– Først og fremst så skjer det ting i verden som er veldig spesielt, så det at han er tilbake i Norge er egentlig en ganske trist historie. Men han er en gutt som takler uforutsette ting og nye utfordringer på en imponerende måte, så vi er veldig glad for at han har kommet så fort til Bodø og vil holde seg i form, sa Glimt-trener Kjetil Knutsen på pressekonferansen før Bodø/Glimt møter AZ Alkmaar torsdag kveld.
Utenlandske spillere i russisk fotball kan finne seg en ny arbeidsgiver i tiden som kommer selv om det internasjonale overgangsvinduet i øyeblikket er lukket.
Slik situasjonen er nå må imidlertid spillerne returnere til Russland 30. juni.
Kjetil Knutsen kan foreløpig ikke si for mye rundt mulighetene for at Botheim igjen vil ikle seg den gule drakten, men bekrefter at det er samtaler mellom partene.
– Det blir en dialog med ham og hans nærmeste om vi kan få til et samarbeid i den perioden som det er 100 prosent sikkert at han ikke kan representere det laget han gikk til.
– Det er dialog, men ikke noe nytt, presiserte treneren.

Neppe tilgjengelig til returoppgjøret

Om det skulle vise seg at Erik Botheim signerer for Bodø/Glimt innen kort tid, virker det uansett usannsynlig at han kan bidra i neste ukes returoppgjør mot AZ Alkmaar.
– Regelverket til FIFA åpner ikke for det sånn som situasjonen er i dag, påpekte Knutsen.
Det som gir et ørlite håp er at Botheim ikke har ikke representert andre lag en Bodø/Glimt siden han forlot klubben.
– Da må de i så fall åpne opp og gi en dispensesjon i det regelverket de har. Per dags dato er ikke det situasjonen, fortsatte Knutsen.

Ønsker Botheim velkommen

Bodø/Glimt-kaptein Ulrik Saltnes var strålende fornøyd med å få Erik Botheim tilbake på treningsfeltet i Bodø.
– Det var artig! Jeg har tidligere omtalt ham som verdens beste lagkamerat, og han er tydeligvis verdens beste lagkamerat selv når han ikke er på lag med deg. Han trappet om i det gamlet settet sitt med nummer som ikke tilhører ham lenger og satt seg på en plass som ikke tilhører ham lenger, så det var herlig å få ham tilbake.
Saltnes legger heller ikke skjul på at han gjerne ser at Botheim blir værende en god stund fremover.
– Han har vært en herlig energiinnsprøytning for hele gjengen og vi kjente at vi hadde savnet ham litt, faktisk. Forhåpentligvis blir det kanskje et litt lenger opphold.
– Hvis han ønsker å være her til sommeren, så er han velkommen. Hvis han ønsker å være lenger etter det, så er han velkommen til det også. Det er vinn-vinn for oss, la Saltnes til
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame