Torsdag kveld møter Bodø/Glimt nederlandske AZ Alkmaar i åttedelsfinalen av Conference League.
Det byr på et gledelig gjensyn for flere av Glimt-spillerne.
UEFA Europa Conference League
Roma sponser finalebillett til fansen som så ydmykelsen på Aspmyra
06/05/2022 PÅ 13:32

– En stor plass i hjertene våre

– AZ er et veldig bra og morsomt lag, som har gjort det bra i Europa tidligere. Og så er det gøy at det spiller noen nordmenn der, spesielt Håkon Evjen som har spilt her tidligere. Det blir gøy å møte dem, sier Hugo Vetlesen til Discovery.
I tillegg til at Håkon Evjen kjenner mange av de nåværende Glimt-spillerne på laget, har han også spilt med Hugo Vetlesen – som spilte i Stabæk da Evjen var fast inventar på kanten til Glimt – på det norske U21-landslaget.
– Han kjenner jeg godt. Det blir godt å se hverandre igjen og møte hverandre i kamp, fortsetter Vetlesen.
På onsdagens pressekonferanse snakket også både Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen og klubbens kaptein Ulrik Saltnes varmt om midtbanespilleren fra Narvik.
– Det blir utrolig artig å se ham igjen, først og fremst som person. Han er en person jeg ble glad i, som jeg savner og som jeg ønsker alt godt. Så håper jeg at han har all lykke og hell i AZ, men kanskje at han ikke spiller mot oss. Da håper jeg at han holder seg på benken, men jeg gleder meg til å møte ham og jeg tror han også gleder seg til å komme til Bodø, sa Saltnes.
– Han har en stor plass i hjertene våre. Ulrik sier at han håper at han ikke spiller, men jeg håper han spiller for det er best for ham, la Kjetil Knutsen til.

«Meant to be»

Håkon Evjen var selv på plass på podiet under pressekonferansen til AZ Alkmaar i forkant av onsdagens trening på Aspmyra.
– Det er veldig fint å være tilbake. Jeg gleder meg veldig, og jeg tror det blir en tett og tøff kamp. Jeg vil ikke si at det er noen klar favoritt i morgen, innleder Evjen, før han får spørsmål om hvordan det var å se utfallet av trekningen – der Bodø/Glimt ble trukket opp av hatten.
– Det var nesten litt «meant to be». Det var veldig spesielt, og jeg vil nok gå så langt og kalle det en ønsketrekning, smiler han.
Siden Håkon Evjen dro fra Bodø/Glimt til AZ Alkmaar i begynnelsen av 2020, har bodøværingene sikret to seriegull og eventyrlige resultater i Europa.
– Det er utrolig imponerende det de har fått til. Jeg kjenner at jeg er litt stolt selv, og jeg unner absolutt alle i klubben denne suksessen, forteller narvikværingen videre.

Gleder seg til gjenforening med Witry

Evjen er et velkjent navn i Bodø, men også AZ Alkmaars back, Aslak Fonn Witry, har relasjoner til én av Glimt-spillerne.
Witry spilte sammen med Ola Solbakken i Ranheim tilbake i 2018.
– Hvis han får spille venstreback, så ville det vært veldig artig, sier Solbakken.
– Hvem er det som går seierende ut dersom dere møtes på samme side?
– Da blir det meg. Den tar jeg, svarer kantspilleren selvsikkert.
Ola Solbakken var også samtidig i Rosenborg-systemet som AZ Alkmaars tredje nordmann, Fredrik Midtsjø, men her ble det få kamper sammen, ettersom Solbakken stort sett kun fikk prøve seg på andrelaget.

Forventer bedring

I forrige Conference League-runde smadret Bodø/Glimt det skotske storlaget Celtic 5-1 sammenlagt, men Glimt-leiren var likevel ikke helt fornøyd med egen prestasjon.
Kjetil Knutsen og flere av spillerne har pekt på at de kunne - og burde - ha straffet Celtic langt hardere, spesielt hjemme på Aspmyra.
Nå håper Solbakken at de siste ukene har gitt Glimt-laget tid til å løfte seg enda et hakk.
– Vi har fokus på å bli bedre som enkeltspillere og som lag hver dag. Klarer vi å bli litt bedre på to uker, så kan vi forvente en bedre prestasjon. Det er det vi sikter mot. Vi søker alltid utvikling og vi er et lag som stadig nærmer oss sesong. Vi vil selvfølgelig levere en enda bedre prestasjon mot Alkmaar.
Likevel er han forberedt på tøff motstand. AZ Alkmaar gikk ubeseieret i hele 19 kamper før de til slutt måtte gi tapt til stormakten Ajax i den nederlandske cupen 3. mars. Nå håper Solbakken på at opplevelsen i Nederland blir bedre enn da han sist var der med landslaget.
– Jeg må rette opp litt fra sist gang jeg var der, men i trekningen var alle store lag. Som Bodø/Glimt-spiller og for laget så er det artig bare å være her, så får vi nyte det og gjøre det beste ut av det. At vi får spille en åttedelsfinale mot AZ Alkmaar er vi fornøyd med, så får vi bare prøve å bite godt fra oss, meddeler Solbakken.
UEFA Europa Conference League
Reagerer på forskjellsbehandling: – Så urimelig at det ikke går an å ta alvorlig
15/04/2022 PÅ 08:15
UEFA Europa Conference League
Mourinho etter avansementet: – Det var ingen kamp
14/04/2022 PÅ 21:26